Кметицата на "Младост" Десислава Иванчева остава в ареста

7286
Кметицата на "Младост" Десислава Иванчева остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Спецсъдът остави в ареста кметицата на "Младост" Десислава Иванчева, предаде репортер на Actualno.com.

В ареста с най-тежката мярка задържане под стража Специализираният наказателен съд остави и нейната заместничка Биляна Петрова. В ареста остава и Петко Дюлгеров. Мерките им не са окончателни и могат да се обжалват пред Апелативния специализиран съд.

Адвокатът на Иванчева Марковски: Прокуратурата няма никакви доказателства

Светналите ръце като коледна елха е мечтата на прокуратурата – обаче това няма отношение към фактите. Това каза пред журналисти а...

Пред журналисти адвокатът на Десислава Иванчева Марин Марковски заяви след изслушването пред Специализирания наказателен съд, че "светналите ръце като коледна елха е мечтата на прокуратурата – обаче това няма отношение към фактите". На въпрос компрометирани ли са доказателствата по делото с кмета на "Младост" Десислава Иванчева, адвокатът отговори: "Тези, които са приложени, са компрометирани. С тях и без тях, няма никакви доказателства, за това, че тя на 17 април 2018 г. е искала 500 000 евро".

Доведена с белезници и под засилена охрана, Иванчева разговаря с медиите през бронирано стъкло и заяви, че парите били подхвърлени, а зад сигнала срещу нея стояла фирмата "Ваклин Груп". Арестуваната кметица на "Младост" съобщи, че именно собственикът на фирмата - инвеститорът Александър Ваклин, е подал сигнала срещу нея. В съда стана ясно, че той имал намерение да строи в местността "Камбаните" в "Младост 4", като получил разрешение още през 2014 година за промяна в устройствения план от главния архитект на София Здравко Здравков. Преписката пристигнала в общината в "Младост", Иванчева наредила да я придвижат, но липсвал подписа кмета. Тогава се намесил "посредникът" Петко Дюлгеров, а инвеститорът разбрал, че ставало дума за шантаж.

През цялото време Иванчева си общуваше с медиите чрез бележки. На една от тях Иванчева посочи, че зам.-кметът по строителството Румен Русев и третият обвиняем Петко Дюлегов били в заговор срещу нея, защото Русев искал да заеме нейния пост на кмет на район "Младост".

Тя помоли съдът да я пусне. "Моля да бъда освободена поради липса на доказателства", заяви тя в последната си дума пред съда. Иванчева допълни, че няма къде да се укрива. От своя страна зам.-кметът на района Биляна Петрова заяви, че вкъщи ще бъде по-полезна на обществото. Тя обеща, че няма да пречи на разследването.

Иванчева: Това е заговор, парите бяха подхвърлени при обиска

Не са ми светели ръцете, става въпрос за заговор. Това каза кметицата на „Младост” Десислава Иванчева, която беше доведена...

Припомняме, че на Иванчева и нейната заместничка бе повдигнато обвинение за вземане на подкуп в особено големи размери – по чл. 302а от Наказателния кодекс. При доказване на вина, следва затвор от между 10 и 30 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Екстрадират утре Рангел Бизюрев

Окончателно: Освободиха Червения пират

Задържаха заплашил с убийство жена си

Алкохол менте и нелегални цигари иззеха в София (СНИМКИ)

Двама загинали и 88 пожара за денонощие

Спорът им завърши с брадви: Арестуваха двама мъже в Шумен

Разградско училище осъмна със счупени прозорци

Здравословен проблем е вероятната причина за трагедията в Казанлък

Разпитват свидетели по делото срещу Васил Михайлов за побой

Гледат мярката за неотклонение на Червения пират

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Екстрадират утре Рангел Бизюрев
Екстрадират утре Рангел Бизюрев

Рангел Бизюрев ще бъде предаден на българските съдебни власти в сряда (20 март). Той ще бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен. Самолетът...

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...