X
 
 

Освободиха от ареста задържаните за тръговия с гласове

1000 3
photo of Освободиха от ареста задържаните за тръговия с гласове
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова
Мъжът и жената, които бяха арестувани по подозрение за търговия с гласове в Лясковец, са пуснати на свобода, съобщава BTV.

Повдигнати обвинения няма. По-рано БНР съобщи за такива. По случая се води досъдебно производство. Разпитват се хората от списъците в Горна Оряховица.

В колата на арестуваните бяха намерени 5 листа с имена и адреси на хора от три населени места. Колата била спряна за рутинна проверка. Вниманието на полицаите привлекли хвърчащи списъци с имена на хора, написани с различен почерк.

Местни избори 2019: Решения за бюлетини и за проверка на лични данни заради партии

17 257 800 бюлетини ще бъдат отпечатани за първия тур на местните избори на 27 октомври. Толкова е тиражът, който ЦИК е одобрила, съобщ...

Агитационни материали, сочещи конкретна политическа партия или пък пари у задържаните – не са открити. Улики липсвали и в домовете им.

Единият от арестуваните е Върбан Спасов, съобщава БНТ. Той обяснил че списъците са за семеен банкет – събирал имената на гостите, които планирал да покани. Фамилията е известна в Лясковец като „Манджите”.

„Върбан го задържаха по някакви съображения други. Той друг беше, пък задържаха него. Да агитираш днес трябва да даваш пари. Никой не отива да гласува без пари“, разказват роднините му.

За търговия с гласове законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 10 000 до 20 000 лв.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Новината на Абсурда и странно на никой не му прави впечатление. От както се помня при тези новини ВИНАГИ липсва инфорамцията за коя партия или коалиция Е. Наистина НЕЩАТА са изключително ПРОПАДНАЛИ И даже и безнадежни , но в конкретният случей и благодарение на actualno и лично на павлова.
 • Октомври 1.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Ами нали журналисти е ужким за това. Да информира НАРОДА какво и къде се случва ? В случея actualno и павлова са могли да разберат и да ни информират за коя партия е било това купуване. Ама щели после да си имат проблеми например. Ами да си имат бе. Ама нали са СЪБУДИЛОТО се гражданско общество и така нататък.
  : 0 !
 • Октомври 1.2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Считам , че actualno и павлова са НЯМАЛИ И ВЪТРЕШНОТО УБЕЖДЕНИЕ да публикуват за коя партия е било това купуване. Няма никакъв страх. Ха Що за измислица е , че няма свобода на словото ? Ами тъпа такава. Как да няма ? Ето има аctualno позволява на Другарят Октомври да си публикува нещата. Просто като ЦЯЛО НЯМА СЛОВО , че да няма свобода на словото.
  : 0 !