Ан-Софи Мутер с благотворителен концерт в Берлин

11667
Ан-Софи Мутер с благотворителен концерт в Берлин

Германската цигуларка Ан-Софи Мутер позира пред камерите пред Държавната опера "Унтер ден Линден" в Берлин, ден преди концерта си.

Мутер ще изнесе благотворителен концерт на 4 юли с прочутия диригент Даниел Баренбойм. Средствата, събрани от концерта, ще се използват за ремонта на операта. Знаменитата цигуларка е свързана по особен начин с България.

Виенската опера достигна рекордни приходи

Виенската Щатсопера постигна нов рекорд по приходи този сезон с над 31,3 милиона евро и средна посещаемост от над 98%, съобщи самата оп...

Първия си концерт Ан-Софи Мутер изнася на 13-години, първият й диск с Караян излиза, когато е на 15. Върховната цигуларка осъзнава артистичната си мисия. Тя свири музиката на своето време, много композитори пишат произведения за нея. Създала е фондация, за да подпомага млади таланти.

Тя работеше много активно с покойния български диригент и изключителен музикант Емил Чакъров, който свири с нея още преди тя да е навършила 20 години. При историческия си гастрол в София 1983 година Херберт фон Караян с два концерта с Виенска филхармония в НДК негова солистка беше 20 годишната тогава Ан-Софи Мутер, която изпълни Брамс - концерт за цигулка.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com