Днес е финалът на Евровизия

9986
Днес е финалът на Евровизия

Тази вечер от 22:00 започва последната и най-важна вечер на песенния конкурс “Евровизия” 2013 – Големият финал. Двадесет и шест страни ще се впуснат в люта битка за музикалния трофей на Европа, но само една от тях ще успее да се качи на върха.

Шоуто се очаква да постигне рекордни рейтинги тази година, след като освен в Европа, ще се излъчва в Азия и Океания. Освен Австралия, която от 30 години излъчва конкурса, музикалната надпревара ще се появи за първи път и в Китай.

Освен 20-те страни, които се класираха от полуфиналите, още шест ще излязат на сцената тази вечер. Това са петте държави, основателки на конкурса – Германия, Испания, Италия, Великобритания и Франция, както и домакина Швеция. Всички те се класираха на финала директно и ще излязат на сцената за първи път тази вечер.

Домакините обявиха и стартовия ред на изпълненията. Списъкът с участващи държави на финала беше разделен на две половини от по 13 държави (позиции 1-13 и 14-26), като чрез жребий беше определено коя държава в коя половина ще се намира. След това организаторите свършиха останалото, за да може стартовият списък да добие следния вид:

01. Франция

02. Литва

03. Молдова

04. Финландия

05. Испания

06. Белгия

07. Естония

08. Беларус

09. Малта

10. Русия

11. Германия

12. Армения

13. Холандия

14. Румъния

15. Великобритания

16. Швеция

17. Унгария

18. Дания

България не успя да се класира на финала на "Евровизия"

България не успя да се класира за финала на конкурса “Евровизия”. Песента “Само шампиони” на Елица и Стунджи не...

19. Исландия

20. Азербайджан

21. Гърция

Елица и Стунджи излизат тази вечер в Малмьо

Тази вечер българските представители в "Евровизия" Елица и Стунджи излизат на втория полуфинал на песенния конкурс. Елица Тодорова...

22. Украйна

23. Италия

24. Норвегия

Българо-македонска дружба на "Евровизия"

За разлика от положението на политическата сцена, в музиката вражда няма. Това доказаха за пореден път България и Македония в Малмьо, к...

25. Грузия

26. Ирландия

Във финала по традиция гласуват всички 39 държави, участващи на конкурса, независимо от това дали са отпаднали на полуфинал, или не. България също ще има възможност да гласува за своята любима песен от конкурса. Нашият вот ще бъде представен от популярната певица и водеща на БНТ Йоанна Драгнева.

Класирането отново се прави въз основа на две гласувания – на жури и зрители. Журитата вече казаха тежката си дума на снощната генерална репетиция преди големия финал, а зрителите ще направят това тази вечер. Големият финал ще бъде излъчен на живо по БНТ 1 и БНТ Свят. Гледайте бляскавия завършек на “Евровизия” 2013, гласувайте и се забавлявайте заедно с над 100 милиона европейци!

Но с това отразяването на конкурса от БНТ не свършва. Очаквайте тази неделя в предаването „Денят започва в неделя” с Георги Любенов от 9.00 до 11.00 ч., първи коментари за песните, тенденциите, шоуто и представянето на България. Гости ще бъдат изпълнителите Нели Рангелова, Стоян Михалев, Йоанна Драгнева и журналистът и водещ в БГРАДИО Атанас Стоянов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com