България не успя да се класира на финала на "Евровизия"

17174

България не успя да се класира за финала на конкурса “Евровизия”. Песента “Само шампиони” на Елица и Стунджи не можа да пребори конкуренцията и да надделее в гласуването. Българските представители се представиха блестящо, но за съжаление не успяха да се поздравят с втори финал за България.

Тази година песните се оценяват по смесена система. На полуфиналите със зрителски вот се избират девет от песните, а десетата е избор от общия сбор от гласовете на националните журита във всяка участваща страна. На финала резултатът се определя от сбора между всички гласували зрители и гласовете на професионалните журита във всяка страна, като съотношението е 50% зрители - 50% жури. Тази система е въведена през 2009 година, предаде БЛИЦ.

Първите финалисти на "Евровизия" са ясни

Тази вечер се проведе първият полуфинал на конкурса "Евровизия 2013" в шведския град Малмьо, на който бяха излъчени първите 10 финалист...

Победителите от втория полуфинал са: Унгария, Азербайджан, Грузия, Румъния, Норвегия, Исландия, Армения, Финландия, Малта и Гърция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com