Двеста бели балона полетяха над София за 200 години от рождението на Вагнер

5059
Двеста бели балона полетяха над София за 200 години от рождението на Вагнер

Двеста бели балона пуснаха в градинката на „Кристал” възпитаници на НМУ „Любомир Пипков” в чест на 200-годишнината от рождението на Рихард Вагнер. Събитието се състоя до фотоизложбата на открито „Пръстенът на нибелунга” със снимки на Виктор Викторов, посветена на постановката на едноименната тетралогия в Софийската опера и балет. Учениците от първи и втори клас в Музикалното училище участваха в церемонията, организирана в рамките на Вагнеровите дни в столицата. Те започнаха на 10 май с конференция в БАН, посветена на германския композитор.

Часове по-късно, от 17.00 е премиерата на „Залезът на боговете", дългоочакваната последна част от тетралогията. В продължение на пет години първият оперен театър у нас подготвя поставянето на грандиозния цикъл от четири опери. През 2010 г. е изпълнена първата от тях, „Рейнско злато", последвана от „Валкюра" през 2011 и „Зигфрид" през 2012.

Вагнерови туби звучат в Софийската опера

Месец май 2013 г. идва в столицата на България София с една дългоочаквана премиера – постановката на „Залезът на боговете&r...

От 22-29 юни, за първи път в България и на Балканите, Софийската опера и балет ще изпълни целия „Пръстен на нибелунга". Режисьор е акад. Пламен Карталов. Диригенти са Павел Балев, Ерих Вехтер и Велизар Генчев, художник е Николай Панайотов. Музикален педагог в работата по тетралогията е Рихард Тримборн, работил с едни от най-известните диригенти на 20-ти век - Савалиш, Бьом, Караян.

Билети се продават на касата на Софийска опера и балет и на EasyPay, както и онлайн през сайта www.sofiaopera.bg, в мрежата на магазини Пикадили, Офис 1, Германос, бензиностанции ОМВ, както и на Eventim.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com