Нестихващи аплодисменти във Франция за квартет „Славей”

9976
Нестихващи аплодисменти във Франция за квартет „Славей”

За пореден път квартет „Славей” покори сърцата на френската публика. На 13 април 2013, катедрала „Св. Николай” беше огласена от великолепните гласове на певиците от квартета - Светла Караджова, Лиляна Галевска, Марияна Лютова и Кристина Карамфилова.

Поканата за гостуването бе отправена от френски хор от Монпелие, южна Франция. Освен самостоятелен концерт на квартета, изявата бе и част от реализацията на „Ателие” за изучаване на български фолклорни песни, които са изключително обичани от френските певци.

Поли Генова с нов сингъл от мюзикъла „Аладин”

Вече 5 месеца любителите на сценичното изкуство „мюзикъл“ се радват на блестящото изпълнение на звездите от българската муз...

Концертният репертоар на българските славеи беше комбинация от фолклорни песни, по аранжимент на известни български композитори, и ортодоксална музика. През цялото време, изпълненията на певиците бяха съпровождани от бурни аплодсменти и възгласи. За квартет „Славей” гостуването във Франция и срещата с публиката бяха повече от участие - това бе първата изява в чужбина на най-новия член на квартета - Кристина Карамфилова, която се справи перфектно и бе заслужено наградена с бурни аплодисменти от сърдечната публика. На финала, квартет „Славей” и френският хор на град Монпелие изпълниха заедно българската народна песен „Омиле ми, Ягодо”, с което концертът завърши по един незабравим за всички участници начин.

Квартет „Славей” е много обичан от френската публика и закономерно получи нови покани за концерти и гостувания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com