Новата биология решава стари и нови проблеми

12132
Новата биология решава стари и нови проблеми
В „Биология на убежденията” Брус Липтън ни показва как да захвърлим ролята си на жертва

В XXI век все по-често се случва работата ни да върви като по вода, да градим успешна кариера и да се радваме на все по-добри резултати в професионален план, но що се отнася до личния живот нещата далеч да не са толкова розови.

В своята „Биология на убежденията” Брус Липтън ни разкрива как да променим позицията си на „жертва” и да започнем сами да ковем съдбата си, а също и как да постигнем положителна промяна в живота, модифицирайки собствените си убеждения.

Квантовите чудеса подобряват живота

Макар думата „квантов” да е едновременно модерна и тенденциозна, малко хора знаят какво всъщност е нейното значение. В сво...

Напоследък сме свикнали със забързания начин на живот, приемаме за нормално кариерата ни да е водеща, нещата в работата да вървят по план и да се радваме на добро CV в професионален аспект. Всичко това обаче закономерно се отразява на личния ни живот и нещата с автобиографията в персонален план определено „куцат”.

Вината обаче не е в напрегнатото ежедневие, в бързото и постоянно развитие на информационните технологии, нито в желанието ни за професионално развитие – все неща, които се смятат за основни пречки за така лелеяното щастие.

След като провежда многобройни изследвания, д-р Брус Липтън стига до извода, че, противно на общоприетите факти, ДНК не контролира биологичните процеси в тялото ни. В действителност тя се управлява от сигнали извън клетката, включително и от енергийните послания, произтичащи от положителните или отрицателните ни мисли.

Както различните клетки се ръководят от усещането си за обкръжаващата ги среда, така и ние, изградените от трилиони клетки човешки същества, сме подвластни на същия принцип. Точно както при отделната клетка, твърди Липтън, качеството и на нашия живот зависи не от гените ни, а от реакциите ни спрямо сигналите на средата.

„Магмата. Слепият часовник”

Едновременно спонтанен, нетипичен и гениален – такъв е турският поет Йоздемир Индже, който излива душата си в книгата „Магм...

Този изключително обнадеждаващ синтез на най-новите и задълбочени изследвания в областите на клетъчната биология и на квантовата физика се смята за огромен научен пробив. Той показва, че можем да променим изцяло живота и физиката си – като насочваме своите мисли в правилната посока.

Липтън е учен-изследовател, доктор на биологическите науки и преподавател по клетъчна биология в редица медицински учебни заведения. Той е световноизвестен авторитет, занимаващ се с връзката между науката и душата и е водеща фигура в областта на Новата биология.

Неговите експерименти, както и тези на други водещи фигури в областта, изследват в детайли механизмите, посредством които клетките получават и обработват информация.

По-духовни и по-мъдри с „Наръчник за съзряване”

Всички имаме стари терзания, мистериозни проблеми, подозрения и съмнения в самите себе си, пред които така и не сме успели да се изправ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com