"Очи на сляп, език на болен" от Любомир Николов

6842
"Очи на сляп, език на болен" от Любомир Николов

Светът зад страниците не е тоя, който познавате. Учудването и смехът в тази книга извират отвсякъде. Вътре е паноптикум от хора, отказали да изгладят живота си, като сляпа ютия в ръцете на Съдбата.

Има истории за мъдри деца и безотговорни възрастни, които често си разменят местата и в тоя хаос свободата се оказва щастие. Фантастични версии на несъстояли се събития, реални до уплах. Полковници опрашват дървета, жужейки като пчели, приповдигнати хора се вълнуват от най-обикновени неща, мегаломани мерят сили, а среднощни шофьори превозват пътници в ума си, докато свършат горивото. За да се усетят живи, криещите се в страниците скачат до припадък, рисуват кривогледите си деца, кипят от енергия и безумие. Някои оцеляват и след смъртта си, за да досаждат на другите.

По пътечката "НА ВЯТЪРА" от Снежана Живкова

ПЪТЕЧКАТА или ЗА ТАЗИ КНИГА Случвало ли ви се е да вървите из свежите и тихо прошумоляващи дебри на пролетна планина? Когато природат...

Носителят на наградата „Чудомир“ и автор на "Въжеиграчът Карой" е заредил в картечницата най-поразяващи думи и ловът на истории може да започне.

 

Любомир Николов е роден през 1961 г. в София. Завършил е психология в СУ „Климент Охридски“. Специализирал във Варшавския Университет.

Книгата му "Въжеиграчът Карой" е номинирана за награда „Хеликон”, както и за книга на годината. Разказите му са публикувани в "Капитал Лайт", "Труд", "Литературен вестник", "Стършел", "Сега", "Съвременник", "Знаци", "Страница", Public Republic и в няколко антологии със съвременни български разкази.

Петко Бочаров представи новата си книга "Нашата Via Dolorosa"

На 26 януари, четвъртък, от 11.00 часа, БТА и Издателство „Жанет 45” организират среща - разговор с Петко Бочаров по повод ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com