Почина режисьорът Младен Киселов

4436
Почина режисьорът Младен Киселов

На 69-годишна възраст почина големият български режисьор Младен Киселов.

Младен Киселов е издъхнал тази сутрин в болница в столицата след боледуване, предаде БГНЕС.

Младен Киселов завършва режисура при А. Ефрос в ГИТИЗ – Москва през 1968 година и дебютира през същата година с постановката "Домът на Бернарда Алба" от Лорка в Драматичен театър - Пловдив. След това последователно работи в Кърджали, в Бургас, Народен театър за младежта, Народен театър "Иван Вазов". В периода 1977 – 1982 година е главен художествен ръководител на Държавен сатиричен театър. Незабравима ще остане първата му постановка на "Сако от велур" от Станислав Стратиев, именно на неговата сцена, която има огромен успех и едва ли не се превърна в политическо събитие. От 1991 г. Младен Киселов работи в САЩ като педагог и режисьор. Чете лекции в Йелския университет, Ню Хейвън, Кънектикът. Преподава режисура и актьорско майсторство в Драматична школа - Питсбърг.

Министерството на културата издаде некролог по повод кончината на известния режисьор.

Отиде си големият български режисьор Младен Киселов. Съдбата го беше надарила с талант, духовна устременост и емоционална деликатност. Всяка смърт е ненавременна, но това особено важи за неговата, защото той имаше още много какво да ни каже с нови, високопрофесионални и мъдри представления и като любим и уважаван педагог.

Младен Киселов осъзнаваше театъра като живот и мисия. Театралната му енергия и любов нямаха граници. В професионалната си работа и в живота той излъчваше неповторимо човешко обаяние. Изгубихме голям режисьор, педагог и прекрасен човек.

Поклон пред светлата му памет!

Уил Смит с режисьорски дебют

Холивудският актьор Уил Смит ще направи режисьорския си дебют във филма "Изкуплението на Каин". Звездата от "Мъже в черно" се оказва ф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com