Рик Риърдън разказва за "Сянката на Змея"

31382
Рик Риърдън разказва за "Сянката на Змея"

Въпреки всичките усилия на Картър и Сейди Кейн да му попречат, змеят на Хаоса все още заплашва да потопи света във вечен мрак. Сега братът и сестрата трябва да сторят нещо, което никой друг магьосник не се е осмелявал дори да си помисли – да победят Апоп. Дали ще изпълнят съдбата си, ще научите само от „Сянката на Змея”.

Зареден от таланта на Рик Риърдън да описва ярки екшън сцени и умението му да предвижва с лекота читателя към разтърсваща развръзка, романът довежда трилогията „Хрониките на Кейн” до вълнуващия и изключителен завършек, който заслужава.

"Чисти" – приключение в един кошмарен свят

Пленително и тъмно приключение из един кошмарен свят, населяван от гротескни, странно привлекателни същества. Главна героиня, която нап...

„Сянката на Змея” ще може да се открие по местата за продажба на книги от 31 юли на цена от 14,90 лв. Преводът е дело на Емилия Л. Масларова.

"Сянката на Змея” е най-новото и поредно доказателство, че Рик Риърдън не случайно е сред най-популярните и обичани автори на детско фентъзи в света, носител на редица литературни отличия, сред които престижната награда „Марк Твен”. Книгите му са преведени на 37 езика в 36 страни. Писателят добива световна популярност с романите си от поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп”. Следват „Героите на Олимп” и „Хрониките на Кейн”. Докато в първите две серии сюжетът се изгражда около гръцката и римската митология, в „Хрониките на Кейн” централно място заема тази на древен Египет. Главните герои – Картър и по-малката му сестра Сейди Кейн – научават, че произхождат от могъщ род на египетски магьосници още в първата книга от поредицата – „Червената пирамида”. Както в нея, така и в продължението й – „Огненият престол”, двамата се изправят срещу зли египетски богове и магьосници, които искат да завладеят света и унищожат човечеството. Но тези им битки само подготвят сцената за финалния сблъсък, разразяващ се в „Сянката на Змея”.

Редактор: Калина Здравкова

"Монстър Хай" - чудовищно забавна поредица

Егмонт България издава първата книга в новата чудовищно забавна поредица „Монстър Хай”. Романът, който носи същото име, ще ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com