"Монстър Хай" - чудовищно забавна поредица

38392
"Монстър Хай" - чудовищно забавна поредица

Егмонт България издава първата книга в новата чудовищно забавна поредица „Монстър Хай”. Романът, който носи същото име, ще може да се открие по местата за продажба на книги от 10 юли на цена от 9,90 лв., преводът е дело на Кристина Георгиева.

Всяко начало е трудно... особено ако прадядо ти е Франкенщайн

Четем „Стражи на историята: Бурята започва”

„Стражи на историята: Бурята започва”е първата книга в новата шеметна фентъзи приключенска поредица, която „Егмонт Бъ...

Франки Щайн не е обикновена тийнейджърка. Да оставим настрана факта, че има болтове във врата и кожа с любопитен зеленикав оттенък. Нe, това не са единствените неща, които я отличават от връстниците й. Все пак кой друг може да каже за себе си, че е създаден от родителите си само преди 15 дни в подземна лаборатория? Да не забравяме, че трябва редовно да се зарежда с ток. Все едно животът не е достатъчно труден и без тази досадна подробност?

Родителите на Франки, Вивека и Виктор, решават да й помогнат да се приобщи и да свикне с останалия свят, като я записват в „Мърстoн Хай”, училище за „нормита” (обикновени, нормални тийнейджъри). Скоро обаче Франки открива, че Салем, Орегон, е рай за чудовищата (или както те обичат да се наричат РАД - Регистрирани алдехидни дегенерати) и голяма част от съучениците й са като нея. Училищното ръководство е тотално сащисано от слухове за странните същества, които бродят из коридорите, и Франки осъзнава, че животът в нормалния свят може да бъде доста суров за чудато момиче като нея. Тя намира приятел в лицето на друго едно ново попълнение в училището – нормито Мелоди Карвър.

Но ще може ли да й повери най-голямата си тайна? Ще научите от „Монстър Хай” – първата книга в новата страховито увлекателна и чудовищно забавна поредица от Лийси Харисън. „Монстър Хай” се появява на книжния пазар в САЩ през 2010 година и незабавно се превръща в мания за тийнейджърите. Правата за книгата са продадени в над 10 държави, сред които Германия, Франция, Испания, Чехия, Дания. Да не забравяме и едноименната марка кукли на „Мател”, които вече могат да се открият и в България. Те са абсолютен хит още от появата си пред две години.

Коя е Лийси Харисън? Писателката е родена на 29 юли 1970 година в Торонто, Канада. Първоначално учи киноизкуство в университета „Макгил” в Монреал. Две години по-късно се прехвърля в колежа „Емърсън” в Бостън, откъдето се дипломира като бакалавър по изящни изкуства в програмата им по творческо писане. Дванайсет години работи в популярния музикален канал MTV. Заменя кариерата си на старши директор по продукциите, за да се отдаде на тази на писател. Тя е авторът на суперуспешните отвъд Океана поредици The Clique и Alphas. С „Монстър Хай” Лийси слага началото на една неповторима нова серия със свеж поглед върху гимназиалните тревоги, любови и ужаса, който те обзема, докато се опитваш да се внедриш в нова среда. Противно на очакванията, Лийси не черпи вдъхновение от спомените си от ученическите години и „чудовищните” усилия, които тийнейджърите полагат, за да бъдат приети. За това й помага именно опитът й в MTV и наблюденията, които има над колегите си там, непрекъснато опитващи се да се харесат на звездите.

Рик Риърдън и „Песента на вдовеца”

„Песента на вдовеца” – втората книга от новата криминална поредица на Рик Риърдън, издава „Егмонт България&rdqu...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com