Софийската филхармония с три предсезонни концерта

18917
Софийската филхармония с три предсезонни концерта

Софийската филхармония предлага на столичната публика три концертни програми преди старта на новия сезон. Концертите са на 16, 20 и 27 септември от 19 часа в зала „България" и са част от абонаментен цикъл „София, култура, Европа" - проект на Филхармонията, който спечели съфинансиране от Столична програма "Култура" 2012 г. на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата - 2019г.

Като носител на Наградата на София за музика 2011, Софийската филхармония посвещава първият концерт в неделя, 16 септември на Деня на София. Събитието е под любезния патронаж на кмета на столицата г-жа Йорданка Фандъкова. Диригент на програмата ще бъде главния диригент на Филхармонията Мартин Пантелеев, а солист - световният пианист Бернд Глемзер (Германия), в чието изпълнение ще звучи Концерт за пиано и оркестър, си бемол минор от Пьотр Илич Чайковски.

На 20 септември (четвъртък) Софийската филхармония ще е на сцената на зала „България" с обичания от публиката джаз-певец Васил Петров. Под диригентството на Любка Биаджони нашите музиканти ще представят популярни творби от световната класическа и популярна музика. В концертната вечер ще чуете произведения от Жорж Бизе, Йохан Шраус, Йоханес Брамс, Мишел Льогран, Чарли Чаплин, Чарлс Фокс и др.

По желание на публиката, Софийската филхармония ще представи отново онази различна „Травиата" от Дж. Верди, която с възторжени аплодисменти „взриви" зала „България" на 8 март тази година. Ако сте пропуснали събитието в миналия сезон, сега отново имате шанс да се докоснете до неповторимата атмосфера, която създава концертното изпълнение на операта, под диригентството и режисурата на Любка Биаджони. Концертът е в последния четвъртък на този месец - 27 септември.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com