"Владенията на страха"

6403
"Владенията на страха"
Пътеводител по безстрашие от Пема Чодрьон

"Винаги имаме избор", казва Пема Чодрьон, авторът на книгата.

"Можем да позволим на трудностите, които срещаме по пътя си, да вкоравят сърцето ни, да ни направят вечно недоволни и уплашени. Или да смекчат сърцето ни, да ни превърнат в по-добри и състрадателни хора."

„Тайният живот на великите американски писатели”

Това са разкази за любими американски писатели и книги – от О. Хенри и Скот Фицджералд до Карсън Маккълърс и Селинджър. От бащата...

Позовавайки се на древната будистка мъдрост, Пема Чодрьон ни учи как да посрещаме изпитанията, как да се изправяме лице в лице със страховете си и да не им позволяваме да управляват живота ни.

За да се справяме с несигурността и непредвидимите събития от ежедневието, се изисква истински кураж и дух на воин. Ето защо имаме нужда от състрадателно отношение не само към грешките и слабостите у другите, но и към нас самите.

Само с безусловно приемане на нашата същност и с неспирен стремеж към израстване и просветление можем да избегнем машинациите на егото. Да уловим настоящия момент и да постигнем хармония между външната и вътрешната ни реалност.

Пема Чодрьон е американска будистка монахиня, настоятел на първия тибетски манастир в Северна Америка и известен духовен учител. Тя е най-изтъкнатата ученичка на уважавания тибетски учител Чогям Трунгпа Ринпоче и негов духовен наследник.

Книгите й са преведени на 25 езика и се смятат за класически трудове, запознаващи западния читател с основните принципи на будизма и приложението им в съвременния живот. Радват се на нестихващ интерес години наред, оценени са много високо от читателите в интернет книжарниците - 5/5, и неизменно поддържат челното си място в класациите за източна философия.

"Лечебният код" на д-р Лойд и д-р Джонсън

- Научните изследвания потвърждават, че 95 % от всички болести се дължат на стрес. - Стресът доказано е в основата и на много други пр...

Сред най-известните й творби са: „Мъдростта да не бягаш“; „Практикуване на мир по време на война – Една будистка перспектива“, „Започни от там, където си: Наръчник за състрадателен живот“; „Няма време за губене – Ръководство за пътя на Бодхисатва“; „Тонглен или пътят на трансформацията“ и др.

През 2011 г. под знака на ИК „Хермес“ в България излезе „Когато светът ни се разпада“. Тя е мъдра, интересна и много четивна книга, която е полезна както за хората, които минават през труден период, така и за всеки човек, който иска да открие вътрешно спокойствие, за да посреща ведро превратностите на съдбата.

Сега Пема Чодрьон представя и втората си, преведена на български, книга - „Владенията на страха“.

 

"Бойно поле - Москва" от Лев Пучков

Чеченските муджахидини извършват нов удар на територията на Русия. Всички членове на терористичните групи обаче са заловени и обезвреде...

обем: 208 стр.

цена: 9,95 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com