Затворена котка

14117
Затворена котка

Даина Чавиано е родена в Хавана, Куба, където завършва бакалавърска степен по английска филология. Още като студентка печели множество литературни награди и бързо се утвърждава  като едно от най-ярките имена в съвременната латиноамериканска литература. Критиците определят стила й като „неповторимо смесване на фантастика със социален реализъм, мистика и деликатна доза еротизъм”, а също така и като „блестящ опит да премахне  границите между жанровете”.

През 1991 година се премества в Маями, Флорида, където живее и в момента. За настоящето издание – „Островът на вечната любов”/Сиела, 2012/ - печели първа награда в конкурса Florida Book Awards през 2004 година.

Затворената котка е един изключително мистичен роман, който изненадващо е и автобиографичен на моменти. Действието се развива на много различни места като съвременна Хавана, Атлантида и Стоунхендж. Тази книга, чийто сюжет се развива между 1985-1987 г. , е първата от трилогията „ Тайните на Хавана”.

Мелиса е млада жена, която мечтае да е писател. Един ден тя измисля персонаж без лице, сянка, която постепенно я обсебва. Тя я следва навсякъде - и насън и наяве до момента, в който Мелиса усеща, че реалният й живот ще изчезне напълно. Кой е той? Защо иска да говори с нея? Какво иска да й разкрие? Едно привидение, скрито в далечното минало, може да се окаже звеното, свързващо младата жена с това призрачно тайнство. Отговорите на тези въпроси тласкат Мелиса в безкраен лабиринт от легенди за мистични империи и магически сили.

Адел: биография

Макар и само на 24 години, английската поп певица и текстописец Адел (Адел Лору Блу Адкинс) вече е спечелила редица награди за музика, ...

Даина Чавиано е носителка на множество награди за испаноезичните си романи. Печели престижния приз Азорин в категория най-добър роман с Мъжът, жената и желанието. Романът "Островът на вечната любов4 печели първа награда на Florida Book Award в категория за най-добра испаноезична книга, издаден на повече от 25 езика, което го прави най-превеждана книга на кубински автор.

Цена 12 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com