36 000 корейци влизат в "битката на необвързаните"

13695
36 000 корейци влизат в "битката на необвързаните"

Не е лесно да откриеш любовта, а особено депресиращо е да си сам по време на някой от най-интимните и семейни празници. Най-тежко за самотниците е времето около Коледа и около празникът на влюбените - Св. Валентин. Група самотни корейци, обаче, са намерили начин да се справят със самотната Коледа.

Над 36 000 корейци се записаха за участие в "битката на необвързаните", събитие, родено от зададен въпрос във Фейсбук, и предназначено да среща самотните сърца в голям парк в Сеул в навечерието на Коледа.

"Попитахме (във Фейсбук) "какви са плановете ви за Коледа?" и хората ни изпратиха хиляди съобщения, в които казват, че са сами, тъжни и не са планирали нищо", заяви Джъстин Ченуук Ян, един от двамата организатори на събитието.

29-годишният младеж също няма приятелка и решил да помогне на други хора да открият любовта в навечерието на Коледа. "Никога не сме си представяли, че тази инициатива ще достигне такива мащаби", споделя той.

Според установените правила жените трябва да пристигат, облечени в червено, а мъжете - в бяло, и да се срещнат в парк на остров на река Хан, която разделя на две южнокорейската столица. Мъжете и жените стоят изправени лице в лице на няколко метра разстояние до 15 часа местно време (6 ч по Гринуич). След това участниците могат да се втурнат срещу избрания си партньор или партньорка и да го хванат за ръка.

Събитието достигна такива мащаби, че множество компании решиха да дадат почивен ден на необвързаните си служители, за да могат да отидат в парка. Колкото до организаторите, те са събрали около 200 доброволци, които да регулират тълпата и да следят за доброто развитие на срещите. Осигурено е и полицейско присъствие, предаде БГНЕС.

Сватбите в Южна Корея, подобно на други богати азиатски страни, рязко намаляха в последните 20 години и страната регистрира един от най-ниските проценти на раждаемост в страните от ОИСР - 1,23.

Редактор: Д. Симова

55 сватби ще се вдигнат в София на 12.12.2012

С началото на новото хилядолетие започна и тенденцията да се вдигат сватби спрямо годината, за да може датата и месецът да съвпадат с н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com