Бързите кредити - поле за ловки измамници

10281
Бързите кредити - поле за ловки измамници

Опасността на с вашите лични данни и на ваше име да бъде изтеглен бърз кредит, който се уговаря в Интернет, става все по-голяма.

Оказва се, че доста често заявките за такъв тип кредит всъщност са дело на ловки измамници. Те използват чуждо име, ЕГН, адрес и дори номер на лична карта, за да вземат заем, а някой неподозиращ да го плаща.

Потребителите могат да оценяват българските банки

Потребителски рейтинг на всяка банка в България по случай Деня на банкера (6 декември) подготвят експертите от Angrysheep.org. Рейтинг...

Според представител на сайт за онлайн кредитиране измамите се залавят бързо и без реални последствия за невинни граждани. „Имаме възможност да засичаме IP адрес, обаждаме се и по телефона за потвърждение, проверяваме и някои други данни”, казва представителят на фирмата пред bTV.

Една от жертвите на такива опити за измама разказва, че вече два пъти й се случва да се забърква в такава история. Във втория случай тя била третият проверяван за деня от сайт за онлайн кредитиране. И в трите случая се оказало, че нито един от тези граждани, които уж искали кредит, не е подавал заявление за заем. В такива случаи е логично подозрението първо да падне върху някой близък – роднина или приятел, който би могъл да има достъп до личните данни на ужиления.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com