Теодора Духовникова откровено за Захари Бахаров, "Това не го казвай!" и честността в отношенията

9837
Теодора Духовникова откровено за Захари Бахаров, "Това не го казвай!" и честността в отношенията
Снимка: База X

Обичана актриса Теодора Духовникова може да се похвали с наистина богата кариера. Зад гърба си тя има множество успешни роли в телевизията, киното и театъра, била е рекламно лице на различни брандове и е красила кориците на много списания. Част от ролите ѝ са в проекта "Поетите Live", сериалите "Дървото на живота", "Войната на буквите", "Дяволското гърло" и постановките "Процесът срещу богомилите", "Идеалният мъж","NEOДАЧНИЦИ", "Любовни булеварди".

Поводът от iWoman да се свържат с нея е скорошното 50-о представление на спектакъла "Това не го казвай!", където Духовникова си партнира със Захари Бахаров. Вижте какво сподели тя за нещата, които не знаем за нея, за причината постановката да се радва на такъв голям успех и какво наистина мисли за своя колега Захари Бахаров.

---------------------------

Фотограф: Стефан Н. Щерев

Можеш ли да опишеш себе си само с 3 думи?

Любов, любопитство, меланхолия.

Имаш дългогодишна кариера в театъра и киното, хората те познават от сцената и екрана, но какво може би ще се изненадат да научат за теб?

Не знам, може би, че когато най не ми се играе, играя най-хубаво.

Още: Теодора Духовникова: Социалните мрежи носят измамното чувство, че ако аз посоча лошото, съм добър

Говорейки за театър, наскоро беше юбилейното 50-то представление на "Това не го казвай!". Постановката се радва на голям успех, на какво според теб се дължи това?

Захари Бахаров, който намери пиесата, има това много хубаво качество да разбира от добра драматургия, да открива хубави текстове, които да вълнуват и актьорите, и екипа и същевременно да имат потенциала да бъдат заобичани от зрителите. Представлението ни "Това не го казвай!" има щастлива съдба, защото има в себе си всички компоненти за успешен проект - има прекрасен текст и проблематика, умно и много забавно разказана от авторката Саломе Льолуш, има един от най-добрите режисьори в България (а и не само) - Явор Гърдев, има двама актьори, които обичат да играят заедно, имат добро партньорство и бърза мисъл и рефлекс на сцената, има и продуценти, които разбират от работата си и могат да я организират така, че спектакълът да бъде защитен, представен и в края на краищата- добре продаден – "Артвент" и "База Х".

🤩50-то представление🤩 "Това не го казвай". Пожелаваме си още много по 50! Благодарим ви!❤️

Posted by Artvent on Tuesday 12 March 2024

Така това представление се превърна в любим спектакъл на зрителите, за него никога няма билети, с месеци напред, не само в София, но и в страната. Хората си подаряват билети за него по някакви специални поводи, рождени дни, например, което е прекрасно, и винаги ни се отблагодаряват с много смях и дълги аплодисменти. Освен това ми прави силно впечатление колко хубава е публиката на този спектакъл - умна, точно реагираща, прекрасни хора на възраст от 20 до 70 години, тоест широк диапазон от зрители и всеки от тях намира в този спектакъл нещо свое, нещо, което да го вълнува. Това е наистина впечатляващо.

Какво губим, когато не казваме нещата, които всъщност трябва?

Аз така и не съм сигурна дали всичко трябва да се казва в този живот… Не е добре истините да бъдат премълчавани, но и е много опасно абсолютно винаги и на всяка цена да бъдат изричани, защото думите са силно оръжие и понякога наистина може да нараниш с тях. И после да съжаляваш, разбира се… И да не можеш да върнеш времето назад…

Фотограф: Стефан Н. Щерев

В постановката си партнираш със Захари Бахаров, който ти е не само колега, но и приятел. Кои са нещата, които най-много харесваш у него като актьор и като човек?

Захари е изумителен актьор. Висока топка. Класа. Докато играеш с него, може да научиш много. А като човек - мисля, че най-много в него харесвам този лек, бохемски полъх, с който преминава през живота… 

С оглед на света, в който живеем - мислиш ли, че пълната честност в отношенията е постижима?

Не. Пълната честност в отношенията е даже излишна, защото нерядко тя ще звучи като обида, като рана, като липса на култура, липса на търпение, липса на деликатност към другия. Така че, честността е прекрасно нещо, но понякога има и по-прекрасни неща от нея - като това например: "Обичам те, не искам да те нараня, защото си ми важен и имам отговорност и грижа към теб. Ще си замълча, защото ме е грижа за теб".

Снимка: София Филм Фест

Отново наближават избори през месец юни. Като човек на изкуството - какво е крайно време да се промени в българката култура?

Да се разходват с мисъл и адекватност тези малки бюджети, с които разполагаме, и не за глупости. И все пак някой на държавно ниво да реши кое ще са глупости и да не инвестираме в тях и кое ще развиваме и ще поливаме, докато даде плод. Нарича се държавна стратегия за култура. Ние такава все още нямаме.

Това не го казвай! - Русе

⭐„Това не го казвай!“ - Теодора Духовникова, Захари Бахаров и Явор Гърдев заедно на театралната сцена. Те си казват всичко. Двама герои с адски характери. Той е без скрупули, провокира и не си мълчи. Тя е без филтър, нахална и надменна. Те се обичат, но прекарват по-голямата част от времето си в спорове и противоречия. Пари, политика, пластична хирургия, социални мрежи… Темите са безкрайни, какъвто е и спорът, защото никой не отстъпва от позицията си. ✨Те са Теодора Духовникова и Захари Бахаров и под режисурата на Явор Гърдев заедно „сглобяват“ на театралната сцена „Това не го казвай!“. 📣Гледайте френската комедия на 17 юли, Летен Театър при Военен клуб, Русе. 🎫БИЛЕТИ Eventim: https://bit.ly/4aZTjpE

Posted by Artvent on Tuesday 7 May 2024

Като майка - кои са най-важните неща, на които искаш да научиш децата си?

Да са момичета, които могат да държат живота си в ръце. Да са добри и благородни същества, да не се страхуват да живеят смело и със замах. Да са любопитни и най-вече - да са благодарни. Човек, който не умее да цени и да благодари, е в някаква степен повреден човек.

Как те възприемат твоята слава и имат ли желание да тръгнат по стъпките ти?

Съвсем нормално. Свикнали са от малки, че мама я дават по телевизията, това е част от работата ѝ и нито се впечатляват от това, нито пък страдат. Просто мама има професия и тя е такава. Толкова.

Какъв е твоят свят?

Вълнуващ. Тревожен. Възторжен. Понякога плашещо динамичен. Но красив. Защото е пълен с хора, които обичам.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

"Аутсайдерите" с продуцент Анджелина Джоли спечели "Тони" за най-добър мюзикъл (СНИМКИ+ВИДЕО)

Юджийн Чаплин даде старт на "Сцена на кръстопът" 2024

Мултидисциплинарният фестивал Ritual Gatherings акостира на Южното Черноморие за 6-то поредно издание

Култовото място за култура "Червената къща" се завръща

Одобриха още 30 млн. лв. за сценичните изкуства по бюджета на Министерството на културата

"Анна непоправимата": Спектакълът, който поставя въпроса за истината и свободата

"Огънят на Анадола" и обединяващата сила на танца

"Последната цитадела": Представление за алгоритъма на любовта

"Дабъ дешил ине": Теди Москов тръгва на турне с нов спектакъл (СНИМКИ)

Аплодисменти и много смях на премиерата на комедията "Без гаранция"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com