4 грешки, които мъжете допускат всяка вечер

4614
4 грешки, които мъжете допускат всяка вечер
Снимка: iStock/Guliver

В отношенията помежду си двата пола непрекъснато допускат грешки. Голяма част от тях не са поради зла умисъл, а поради проблеми в комуникацията и незнание. Господата често се оплакват, че половинките им са твърде ревниви, обсебващи, критични или в лошо настроение.

Но истината е, че жената е огледало на мъжа. От неговото поведение зависи и това как ще се държи партньорката му. И в този ред на мисли сме решили да споделим с вас 4 грешки, които мъжете допускат всяка вечер. Те, според брачните терапевти, са в основата на голям брой разводи по целия свят.

5 признака, че връзката ви е истинска

Понякога, когато се справяте с поредната кавга, е трудно да си спомните какво прави вас и партньора ви толкова подходящи един за друг. ...

Не обръщат внимание на половинката си

Класическа ситуация при много от семействата е след работа мъжът да се усамоти пред телевизора или с телефон в ръка. Съвсем разбираемо е, че представителите на силния пол имат нужда от почивка след дългия и изтощителен ден на работното си място. Но пък жените жадуват за комуникация с половинката си. Когато мъжът се изолира в другата стая, жената се чувства пренебрегната и нежелана. Същото се случва и когато след работа господата се събират на по чашка, а половинката им си остава сама вкъщи с децата. Всеки има нужда от забавление, но не бива мъжките развлечения да са за сметка на женските.

Не помагат в домакинството

Въпреки модерните времена, в които живеем, оказва се, все още има мъже, които не участват активно в домашната работа. Много често срещан сценарий при такива двойки е вечер съпругът да се е излегнал на дивана пред телевизора, а съпругата да се суети около приготвянето на вечерята, домашните на децата, мръсните чинии и всякакви домашни въпроси. Това изтощава дамите психически и физически. Редно е мъжът да поеме някои задължения, за да може жената също да си почине.

Не водят открити разговори

6 неща, които е добре да се знаят преди първа среща

Първите срещи са много вълнуващи, но и напоени с много напрежение. Дали ще премине гладко или не зависи само от вас и нагласата ви. В...

Дамите обичат да говорят много и на всякакви теми. По-емоционални са и бързо разкриват какво ги тревожи. Мъжете, от своя страна, рядко говорят за притесненията и проблемите си. Това тяхно поведение затруднява комуникацията и създава бариери във връзката. Жените често остават с погрешно впечатление за човека до себе си, когато той прикрива някаква информация.

Не предразполагат жената сексуално

Една от големите мъжки грешки е отношението на някои мъже спрямо секса. Вечер след работа те обикновено са изморени. Нямат желание за секс или пък не им се занимава с така наречената любовна игра.  Всичко в спалнята става машинално. Роботизираният им подход към секса или изобщо липсата на такъв отблъсква жените и убива желанието им за интимност.

Как да допускаме по-малко грешки в отношенията си?

Отделяйте повече време за разговори с половинката си. Научете да я изслушвате внимателно и да се водите от нейните желания. От своя страна, не се притеснявайте да говорите открито за собствените си нужди. Бъдете честни в отношенията си, но и се научете да правите компромиси. Те са в основата на всяко щастливо партньорство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com