5 вярвания, които затрудняват да се наслаждавате на живота

3315
5 вярвания, които затрудняват да се наслаждавате на живота
Снимка: Rondell Melling / Pixabay

Не е чудно, че хората, които преживяват тежки моменти, трудно виждат светлите страни на живота. Но понякога е трудно да се разберем защо някои хора не се чувстват щастливи, дори когато им се случи нещо добро. Те не могат да приемат радостта и да си позволят да се чувстват щастливи, когато съдбата им се усмихва или получават повишение в работата.

Често самите те не разбират защо не могат просто да се наслаждават на живота, когато получат това, което винаги са искали. Това, което им пречи да се чувстват щастливи, не е тяхното социално положение, а начинът им на мислене. Ето пет вярвания, които карат хората да се чувстват зле, дори когато им върви в живота.

1. След добрите времена трябва да дойде лошото

Причините за песимизъм и депресия

Хората с определена генетична мутация реагират по-остро на събитията в живота, което влияе върху риска от депресии, сочи ново изследван...

Изпитвали ли сте някога нещо толкова хубаво, което просто ви кара да се чудите дали стои лошия късмет някъде зад ъгъла? Трудно е да се насладите на хубавите моменти, ако вярвате, че "щастието не трае вечно" и скоро ще премине. Много хора са убедени, че ще трябва да „платят“ за хубавите моменти, като изживеят трудни преживявания след известно време. С този начин на мислене да се насладите на момента е много трудно.

2. Не го заслужавам

Как можете да празнувате напълно успеха, ако не чувствате, че го заслужавате? Може би сте наследили много пари, имате връзка, която изглежда твърде хубава за да е истина или смятате, че шефът ви е надценил постиженията ви, като ви е дал повишение. Каквато и да е причината, вярването, че не заслужавате успех, няма да ви позволи да му се насладите максимално на прекрасните моменти, които имате.

3. Няма да е вечно

Колкото повече имате, толкова повече можете да загубите. Независимо дали се притеснявате, че финансовата ви серия ще приключи или че вашият бизнес ще спре да генерира приходи, предположението, че вашето щастие вероятно няма да продължи дълго, ви кара да се тревожите за бъдещето и да не можете да се насладите напълно на настоящия момент.

Как да преодолеем смъртта на любим човек? Съвети и препоръки

Когато някой близък умре, болката ни нахлува и ни е трудно да видим положителната страна на живота, можем да се изпълним с гняв, вина, ...

4. Не толкова добре, колкото се очакваше

Мисленето, че загубата на тегло ще ви помогне да намерите нови приятели и че хората ще ви уважават повече, когато получите повишение, води до разочарование. Постигането на цел не е задължително да реши всички проблеми, с които сте се борили. Такива нереалистични очаквания не са добри. Насладете се на успеха, но не предполагайте, че това ще накара всичките ви проблеми да изчезнат по магия. 

5. Това не ми е достатъчно

Без значение колко сте получили или спечелили, може да получите усещането, че имате нужда от повече от това. „Ако печелех повече, щях да бъда по-щастлив“, „Ако можех да стигна до следващата стъпка в кариерата...“ - подобно мислене затруднява да се наслаждавате на това, което имате сега.

Когато откриете, че не можете да си позволите да изпитвате радост, поемете дълбоко въздух и си напомнете, че си струва да се насладите на това, което имате сега. Няма смисъл да отлагате щастието си за по-късно.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com