Чехите са шампиони по пиене на бира

6493
Чехите са шампиони по пиене на бира

Абсолютни шампиони по пиене на бира са чехите, на втора място са германците.

Средно на човек от населението в Германия се пада по 117 литра бира на година, докато в Чехия този показател е 161 литра.

Фирма привлича нови служители с безплатна бира

Фирма в далечната австралийска провинция толкова отчаяно иска да привлече добри служители, че предлага на успешните кандидати безплат...

Германия остава страната не само в Европа, но и в света, свързвана с разнообразието от видове и сортове от онази живителна смес от хмел, малц и вода, предаде БНР.

1350 са предприятията, произвеждащи бира на територията на федералната република. По принцип предпочитани са локалните видове - не само от местен патриотизъм, но и защото цените им са най-приемливи.

Осем са най-предпочитаните видове - тъмни, светли, мътни, черни и други. Всички те обаче са още по-ценени когато са добре охладени и са достатъчно златисти на вид.

През тази година Германия подобаващо отбелязва 200 години от оня декрет на баварския владетел Макс І, който в израз на благоразположение разрешил на простолюдието да пие бира на открито и така се появили бирариите на открито.

За ползите от биричката

Заради естествените си съставки бирата в умерено количество има благоприятно действия за здравето и красотата на кожата, косата и нок...

На предстоящия през септември октоберфест в Мюнхен се очаква да бъде постигнат абсолютен рекорд по посещаемост и по тонове изпита бира от гостите. Защото там класиката е бирата да се пие не на литър, а на метър.

Редактор: Мая Боева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com