Фирма привлича нови служители с безплатна бира

9240
Фирма привлича нови служители с безплатна бира

Фирма в далечната австралийска провинция толкова отчаяно иска да привлече добри служители, че предлага на успешните кандидати безплатна бира за една година.

Подобно на повечето отдалечени градчета в страна, Мори в Нов Южен Уелс има проблеми със запазването на младите хора, изкушени от по-високите заплати, предлагани от минните компании и тежката индустрия, казва Ерик Скот, оперативен мениджър на компанията Илектрикал енд Еър Къндишънинг Сървисис. Но допълнителните здравни осигуровки, ваканции и възможности за пътуване се оказали недостатъчни, предаде БГНЕС.

"Ние сме малка област и се борим с мините, които заливат хората с пари", казва мениджърът. В последните шест месеца трима служители били отмъкнати от фирмата от минни компании. "Като разрастваща се компания ние се нуждаем от все повече квалифицирани служители и решихме, че трябва да направим нещо, за да спрем напускането на хората. Повечето момчета обичат бирата, така че решихме да я използваме в наш интерес, за да привличаме нови служители", допълва Скот.

Компанията публикувала обяви в специализираните раздели на местните вестници със заглавие "безплатна бира за една година". Електротехници вече са проявили интерес към работата, а крайният срок за кандидатстване е 13 август. Кандидатите трябва да са квалифицирани електротехници над 18-годишна възраст и "да търсят промяна". Любовта към бирата вероятно също не би навредила.

Редактор: Калина Здравкова

Мъж получи 25 години затвор за опипване на жени

Сериен обарвач бе осъден на 25 години лишаване от свобода, след като каза на съдията “да прави каквото си иска”. “Мо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com