Как да премахнем грима си безопасно, за да запазим кожата си млада

1322
Как да премахнем грима си безопасно, за да запазим кожата си млада
Снимка: iStock/Guliver

Всеки ден, когато слагате грим на лицето си, трябва да го свалите вечерта. Правилното премахване на грима ще ви помогне да запазите кожата си млада и свежа. 

Как да премахнете грима? Ежедневно!

Премахването на грим за лице и очи трябва да бъде вашият ежедневен ритуал за почистване на лицето. Старателното измиване на фон дьо тена от кожата, клепача, спиралата или дори червилото ще ви помогне да запазите млад и свеж вид за по-дълго. Нещо повече, кожата ще изглежда много по-добре на следващия ден.

Стъпка по стъпка, за да премахнете грима от лицето си

1. Измийте ръцете си!

Преди да започнете да премахвате грима, вържете косата си и измийте добре ръцете си. Не забравяйте да сапунисвате ръцете си за поне 30 секунди, за да убиете почти всички бактерии и вируси, които остават по кожата ви.

2. Премахнете очния грим

Перфектният грим за блондинки

Преди да преминем към нашите съвети само за грим, има няколко неща, които си струва да споменем. Когато избирате фондьотен, пудра или к...

Всичко започва с премахването на грима от очите. Изберете правилната козметика (например течност или масло за премахване на водоустойчива спирала или мицеларна течност, която може да се справи с обикновената спирала).

Нанесете много обилно мицеларна течност или двуфазна течност върху памучен тампон. След това го поставете върху окото и го оставете там за около 20-30 секунди. Въпросът е течността да започне да разтваря грима. Когато усетите, че памучният тампон се плъзга лесно по кожата ви, измийте грима си към вътрешния ъгъл на окото (никога обратното!). Бъдете много нежни, за да не разтегнете кожата под очите.

3. Почистване на миглите

Въпреки че може да мислите, че сте премахнали целия грим от миглите си, може да не е така. Вземете клечка за уши, намокрете я с лосиона, с който сте измивали очите си, и почистете добре линията на миглите. По този начин няма да ги откъснете.

4. Премахване на грима от лицето 

Перманентен грим - видове и характеристики

Бъдете винаги във форма: у дома, на работа, на плажа, в басейна или във фитнес центъра и не се страхувайте, че гримът ви ще "изплува" н...

Време е да премахнете фон дьо тена от лицето си. Тук мицеларната вода работи най-добре. Т ще действат като магнит и ще изтеглят от порите ви замърсяванията от целия ден и остатъците от козметика. 

5. Гел за измиване на лице

Ако кожата ви изглежда чиста, можем да ви уверим, че не е така. Засега просто сте премахнали грима повърхностно. Сега е време да измиете кожата и да я почистите правилно. За да направите това, изберете деликатна почистваща пяна или гел за лице, подходяща за вашия тип кожа. Разтрийте нежно гела с ръце и го нанесете с кръгови движения върху цялото лице. След това изплакнете с топла вода.

6. Тоник и крем

Последният етап от отстраняването на грима и почистването е да се възстанови правилното pH на кожата. За целта нанесете тоник. Сега кожата ви е готова за по-нататъшна грижа, тоест нанасяне на подхранващ крем или маска.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com