Как да сложим край на нежелана връзка?

29103
Как да сложим край на нежелана връзка?

Понякога нещата в една връзка се получават, а понякога... за доброто и на двамата е по-добре да се сложи точка. Често, да се вземе такова решение е сложно, но още по-сложно се оказва реализирането му, особено, ако не искате да нараните човека до себе си. Как да сложим край на нежелана връзка?

1. Най-важното – ЛИЦЕ В ЛИЦЕ

Може да живеем в 21 век, в който новите технологии правят общуването от разстояние лесно, но след като сте били в някаква връзка с някого, било то чисто сексуална, редно е да се изправите смело пред него и да му заявите КАТЕГОРИЧНО, че искате раздяла.

Жените "преценяват" мъжа за 90 секунди

90 секунди са необходими на една жена, за да разбере още на първата среща дали мъжът, с когото е излезнала, е добър потенциален партньо...

2. Не оставяйте вратички

Много подла постъпка е да оставиш вратата открехната, когато излизаш от една връзка. Заявете решението си за раздяла и не оставяйте дори най-малка надежда на човека срещу себе си. В противен случай – вие си играете с чувствата му, а това не е особено редно. Запомнете – сега вие сте в позицията на силния, утре може и да не е така.

3. Кажете това, което вие бихте искали да чуете на негово/нейно място

Избягайте от клишетата „Искам да останем просто приятели” и „Не съм готов за толкова сериозно обвързване”. След като сте взел решение да сложите ТОЧКАТА, значи присъствието на този човек в живота ви не е толкова необходимо. Помогнете и на него, и на себе си, като си спестите опитите за „щастливо приятелство между бивши”. И, в крайна сметка, като не сте готов за връзка – какво сте правили досега в тази?

4. Говорете истината

Да простиш изневяра? Възможно ли е?

Какво да направим, ако разберем, че любимата ни половинка ни е предала?! Трябва ли да сложим край на връзката и да започнем на чисто? И...

Не си смучете от пръстите най-различни причини за вашето решение. Взели сте го, защото не се чувствате добре в тази връзка. Например – искали сте просто секс, а човекът срещу вас е „лапнал” здраво, сложил си е розовите очила и пристъпва бавно и замечтано под съпровода на Менделсон? Просто кажете истината. Обяснете, че съжалявате, ако сте го подвели, но сте мислили, че ясно сте заявили желанието си за чисто сексуална връзка още в началото. И тук отново се обръщаме към точка 2. След като сте решили, че не искате повече да се виждате с този човек, не си оставяйте вратички към чувствата му, а още по-малко към спалнята му.

5. Тактчност

Изисква се такт, за да свалиш дрехите на някого (по негово желание, разбира се, иначе никакъв такт не се изисква), но се изисква още по-голяма тактичност да излезеш от сърцето му, без да потрошиш всичко. Не действайте като слон в стъкларски магазин. Изтъкнете качествата на човека, когото довчера сте целували. Направете му комплименти. Поемете изцяло вината (ако смятате, че тя е само във вас). Опитайте се да му докажете, че той/тя е един прекрасен човек, но е време пътищата ви да се разделят.

6. Спасителен план

Нова мания: Плащаш, за да те гледат по време на секс

За тези, които искат да направят креватните си занимания още по-вълнуващи, има добра новина. Заражда се нова тенденция в секс терапията...

Ако мацката/пичът е прекалено хлътнала/хлътнал, може би ще имате нужда от точка 6, или – The Back Up Plan. Приемаме, че сте мъж в разцвета на силите си, който току-що е приключил сериозна връзка, но, за съжаление, не можете да се откачите от сексуалната си забежка, която вече е прекалено погълната от сините ви очи (Ах, тези синеоки хора!). Когато с говорене не става, става с действия.

Бъдете дразнещ. Толкова дразнещ, че тя да съжали десетократно, че въобще е погледнала тези очи. Изсъхнали цветя, прокиснала вечеря, неподходящи подаръци – всяко нещо, което ви се стори отвратително, е добре дошло!

„Дразнещият тип” много по-лесно се забравя от „мечтаното добро момче”, поне в повечето ситуации.

Автор: Калина Здравкова

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com