Какви писма ще получи Дядо Коледа тази година

22625
Какви писма ще получи Дядо Коледа тази година

Добрият старец ще трябва доста да се рови из технологични справочници

Още откакто някой гениален родител в миналото е решил, че да завържеш топката за чашата е добра идея, производителите на играчки се надпреварват да използват всяко техническо нововъведение, за да грабнат интереса на децата.

Времето на електронните бавачки дойде!

Телевизорите аут! Таблетите са новата любима залъгалка на децата. Според ново проучване на Nielsen, собствениците на iPad и други подоб...

Тази година писмата, които Дядо Коледа ще получи, ще бъдат доминирани именно от хай-тек играчки, включително завръщането на някои позабравени любимци, пише Би Би Си.

Светът се запозна за пръв път с Фърби през далечната 1998 г. Сладки и бъбриви животинчета, които, благодарение на инфрачервените си очи, можеха да комуникират едно с друго, да слушат разговори и да научават определен брой думи или фрази.

По онова време това се считаше за толкова напреднала технология, че Щатите забраниха на Фърби да прекрачват прага на службите за национална сигурност – за да не вземат да повторят квалифицирана информация пред неоторизирани уши.

За щастие, пухкавите играчки не помогнаха на ничие чуждо разузнаване, и днес се връщат на сцената. Този път вместо инфрачервени очи те има два малки плазмени екрана, тялото им е задвижвано с мотор и оживено чрез сензори. Играчките имат и свои собствени смарфон и таблет приложения, позволявайки по-интерактивно взаимодействие. Според производителите, всяко Фърби се развива в зависимост от детето, което си играе с него, и постепенно се превръща в уникален домашен любимец.

Но не Фърби ще са на първо място в писмата до дядо Коледа – смятат експерти. На сцената излиза сериозен конкурент – хонкогската Wowwee, специализирана в роботизирани играчки.

Внимание! Опасни детски играчки

Британски медици отправиха предупреждение за рисковете от поглъщане от децата на малки предмети - части от играчки - заради тежките, по...

Но дори по-традиционните детски забавления вече не са същите. Германската Ravensburger, произвеждаща пъзели от 1884, ще изненадат деца и родители с новия 3D Underwater Realm. Веднъж след като наредиш картинката, можеш да използваш смартфона си, за да се разходиш и да поиграеш из кораловия риф.

И докато децата стават все по-опитни с мишката, родителите се чудят как да предпазят скъпия си лаптоп от лепкави пръстчета, а самите деца – от опасностите на интернет. И в помощ на сцената излизат детските таблети.

„Независимо дали сме съгласни с това или не, всички знаем, че и двегодишните си играят с компютри. Затова се опитахме да създадем нещо специално за тях, което да е безопасно” - казва маркетинг директорът на InspirationWorks Трайси Дивайн и се шегува, че е предприела на новия им продукт разработката единствено, за да се добере обратно до собствения си таблет.

Предложенията на ветерани като VTech и Leapfrog също получиха високи оценки от технологичните експерти.

40% от шведчетата на 2 години ползват интернет

40% от шведските деца на двегодишна възраст ползват интернет, гласи доклад, озаглавен "Шведите и интернет 2012", предаде БГНЕС. През 2...

Битката в областта на детските компютри стана толкова ожесточена, че стига и до съда - производителят Fuhu обвини търговската верига Toys R Us в кражба на идеи.

Под защитната гума, таблетите, предназначени за децата, не се различават чак толкова от тези на възрастните. За да успокоят тревогите на родители обаче, те забраняват достъпа до социални мрежи, или позволяват да се въведе списък с безопасни и одобрени от мама и тате сайтове. А за да предотвратят потайната игра под одеялото до след полунощ, някои таблети се изключват автоматично в предварително зададен час.

Едно е ясно – за да разбере писмата на децата тази година, Дядо Коледа ще трябва доста да разгръща технологични справочници. А още повече работа го чака догодина...

Редактор: М. Дачева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com