Мнозина пият вода с лимон, но допускат една голяма грешка

61196
Мнозина пият вода с лимон, но допускат една голяма грешка
Снимка: iStock

Лимоните са известни с невероятните си ползи за здравето. Лимоните наистина са перфектен източник на толкова много хранителни вещества - като рибофлавин, тиамин, магнезий, желязо, пантотенова киселина, калий, витамин В6 и т.н. И когато комбинацията е от лимон и вода, става толкова вкусна и освежаваща напитка, колкото и полезна за нашето здраве.

Практиката да се пие вода с лимон е доста разпространена сред хората, тъй като не само е богата на хранителни вещества, но и бърза за приготвяне. 

Ето защо чаят с лимон е доста безполезен

Любителите на чая добавят лимон към него. Всеизвестен факт е, че цитрусовият плод е богат на витамин С, който е изключително ценен...

Обичайната практика за пиене на вода с лимон

Хората избират да пият вода с лимон редовно, за да се насладят на всички нейни здравословни ползи. Но често това, което те погрешно разбират, е идеалният начин, по който лимоните трябва да се използват за приготвянето на лимоновата вода. И в резултат на това те пропускат редица ползи за здравето.

Повечето хора просто нарязват лимоните, изстискват сока от тях и след това веднага хвърлят лимоновите кори. И точно това е мястото, където целият начин на пиене на вода с лимон се обърква. Защото именно лимоновите кори са предимно богатите на хранителни вещества части от целия лимонов плод.

Правилният начин, по който трябва да се пие лимоновата вода

Най-добрият начин да пиете лимоновата вода е, като добавите корите към нея. Трябва да сте сигурни, че купувате био лимони, които са пресни и изглеждат достатъчно сочни. Измийте ги добре и ги нарежете на дебели или тънки филийки. След това изстискайте прясно нарязаните лимони в гореща или студена вода. Но не изхвърляйте корите.

8 безценни приложения на ЛИМОНА

Натуралният антиоксидант, или добре познатият ни лимон, се използва за лечение на различни проблеми от древни времена. Лимонът съдържа ...

Опции за здравословни закуски

По-скоро трябва да настържете корите на вече смачканите лимони във водата с лимон, за да я напълните с всички хранителни стойности на лимона.

Можете също така да оставите останалите резени лимон настрана в плътна чаша или халба и да я напълните със студена или вряла вода, за да изпиете още една здравословна чаша лимонова вода по-късно.

Предимствата на лимоновата вода

Когато човек включва както сока от лимоните, така и настърганите кори в лимоновата си вода, напитката се превръща в най-добрия източник за консумация на всички хранителни вещества на целия плод. Известно е, че лимоновите кори съдържат 5 или 10 пъти повече витамини, отколкото лимоновия сок. В резултат на добавянето на всички части на лимона към лимоновата вода, човек може да получи много антиоксиданти, витамини С и В, летливи масла и повишаване на съпротивителната сила на имунната система на организма.

Защо всички започнаха да варят лимони? За какво помага напитката?

Лимоните са едни от най-полезните плодове в света. Те са сред първенците по съдържание на витамин C. Неслучайно всеки специалист би ни ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com