Само позитиви ли предлага женската виагра?

30874
Само позитиви ли предлага женската виагра?
Снимка: Thinkstock

Фармацевтите заявиха, че скоро ще има виагра и за жени. Има ли нужда от такова хапче една жена наистина?

Колко просто би било: във всеки желан момент да сложиш под езика си таблетка и да чакаш по тялото ти да се разлее вълна от удоволствие. Но ако мъжете се сблъскват с проблема за невъзможността да доведат сексуалният контакт до край, то за жените проблемът по-често е в липсата на желание.

Женска виагра на пазара до 3 години

Лекарството "Lybrido", известно още като женска виагра, ще бъде пуснато в продажба в магазините до три години, обявиха учените, преда...

Женската виагра, която ще се нарича Либридо ще бъде факт през 2016 година. Първите резултати от изпитанията са обнадеждаващи: дамите, които го приемат действително отбелязват, че сексуалният им тонус се е подобрил. Значи ли това, че сме на прага на нова сексуална революция?

Либридо стимулира изработването на тестостерон, който влияе на център на удоволствието в мозъка, повишавайки сексуалното влечение, а така също и притъпявайки чувството за дискомфорт. С други думи – въздейства върху източника на желанието – нашият мозък. „Гинекологът Одил Бюисон е настроена оптимистично: Ако клиничните изпитания на Либридо докажат, че лекарството е безопасно и то бъде предписвано грамотно, мисля че ще бъде от полза на много жени. При мен идват много жени, които искрено обичат партньора си, но страдат от това ,че не изпитват достатъчно силно желание към него.

Но как да се определи къде любовта преминава в желание? Та нали природата на сексуалното влечение при жените е тясно свързана с нейните чувства към партньора и общия емоционален фон? Либридо не отчита тази връзка.

Трябва да се разбере, че всички средства, чието предназначение е да стимулират либидото, действат само на физиологично ниво, коментират специалистите. Самият механизъм на зараждането на желанието е много сложен. Той не може да бъде сведен до химически формули. Сексуалните проблеми при жените, както и при мъжете, често са свързани с психологически трудности. В крайна сметка сексуалният живот се основава на емоциите.

Пакистанските талибани забраниха порното и виаграта

Пакистанските талибани предупредиха местните собственици на магазини да не продават "неприлични филми" и лекарства, стимулиращи мъжка...

Дори ако чудните таблетки съумеят да осигурят на всички жени стабилна сексуална активност, дългосрочните последици може да са непредсказуеми, смятат експертите.

Съществува опасност организмът да се „отучи” да произвежда хормона по естествен път и да попадне в зависимост от препарата. А отношенията, основани на изкуствено подгрято влечение, едва ли ще са трайни.

Още любопитни и интересни материали за наука, отношения, психология и секс четете в сайата sroditeli.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com