3 животни са осиновени от общинския приют в Добрич

3762
3 животни са осиновени от общинския приют в Добрич

Осиновени са три животни от общинския приют за безстопанствени животни в Добрич. Това сочи последният доклад на звеното в добруджанския град, предаде кореспондентът на Радио „Фокус“ – Варна. Заловени и обезпаразитени са били 51 животни, ваксинирани за бяс – 53. Кастрирани са били 40 животни, а чипирани – 3. Към септември месец не е имало бездомни животни под надзор на граждани и организации. Върнати по местообитание са били 35 животни.

Заловените по сигнали на граждани са 38 животни. През отчетния период акцентът в работата е бил върху залавянето на немаркирани и некастрирани животни с цел ограничаване на популацията.

ГЕРБ ще оспорва изборния резултат в Добрич

ГЕРБ ще оспорват резултатите от изборите в Добрич. Мотивът на представителите на партията е, че много бюлетини са били сгрешени още на ...

Посетени от екипи на общинския приют са били кварталите „Балик“,“Дружба“, „Изгрев“, „Иглика“, околовръстните шосета на града, районът на лозята, градският парк. Общо от началото на годината до месец септември включително са осиновени от граждани 34 животни от общинския приют. На сайта на общината е публикуван правилник за работа на общинския приют, програма за информиране на гражданите за отглеждане на кучета, придобити от приюта, регистър за извършени обезпаразитяване, кастриране, ваксиниране, реваксинация и кастрация на кучета, както и доклади за дейността по месеци. Общо 11 са правилата за осиновяване на кучета от общинския приют.

Предоставянето на домашни любимци от приюта е безвъзмездно, предварително специалисти преценяват дали кандидатите за осиновяване отговарят на условията. Освен това според правилника придобитите от приюта животни са кастрирани и собствениците им са освободени от заплащане на ежегодно определената годишна такса, съгласно Закона за местните данъци и такси.

Собствениците на кучета са длъжни да се отнасят към животните с грижа на добри стопани и да ги отглеждат по начин, съответстващ на тяхното развитие и предназначение, съобразен с физиологичните и поведенческите им особености, също и да предоставят ветеринарномедицинския паспорт при посещение при ветеринарен лекар и ежегодно да представят кучетата за ваксинация срещу бяс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com