БНБ лъже за приватизацията на печатницата, настоява Румен Петков

8448
БНБ лъже за приватизацията на печатницата, настоява Румен Петков

Сделката за приватизацията на печатницата на БНБ минава в пълна мъгла, а банката лъже. Тази позиция за пореден път беше изложена от бившия вътрешен министър и бивш депутат от Коалиция за България Румен Петков.

Според Петков, който говори в сутрешния блок на Нова телевизия, няма публична процедура и обявена обществена поръчка за сделката "Франсоа Шарл Обертюр Груп". Бившият вътрешен министър посочи още, че липсва яснота относно това защо е избрано точно това дружество.

Парамов: Нямам опасения за сделката с печатницата на БНБ

Вярвам, че БНБ ще сключи изгоден за българската държава договор. Нямам опасения по отношение на сделката за създаване на съвместно друж...

„Някой някъде в някой кабинет взел решение, че ще са онези белгийци, които всъщност са французи. Притеснително е, че по казуса няма становище на правителството. И до ден-днешен съм убеден, че Сергей Станишев е бил информиран и фактът на мълчанието прави БСП съучастник", заяви Петков. Той добави, че не може това да се счита за стратегическа инвестиция, като посочи и че стойността ѝ е твърде малка.

"БСП не трябва да се вторачва само в управлението на ГЕРБ, защото след време ще продължава да се говори за Бойко Борисов и Цветан Цветанов, но ето така: "Кой беше Цветанов? Един функционер от времето на Веско Маринов". Това, че ще се срине ГЕРБ, не означава, че ще се укрепи БСП. БСП трябва да се върне на територията на морала", каза още социалистът.

Припомняме, че прокуратурата възложи на ДАНС да започне проверка на сделката за печатницата на БНБ с френско-белгийското дружество. Заради проверката служителите от печатницата излязоха в отпуск. Самият Петков заяви, че прокуратурата накрая няма да се окаже страна за решението и добави, че в БНБ „вече са стигнали до битовизми – да решават кой водомер от кого се поправя”.

Иначе председателят на Народното събрание Михаил Миков вече обяви, че не е нужно извънредно заседание на парламента по въпроса. От БНБ пък заявиха, че няма нищо нередно в сделката.

Заради проверката печатницата на БНБ излиза в отпуск

БНБ изцяло се доверява на професионалния капацитет и институционална почтеност на прокуратурата и ДАНС и ще окаже пълно съдействие в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com