Финансовите пазари бичуват българските ценни книжа

12640
Финансовите пазари бичуват българските ценни книжа

Само за ден дълго пазената финансова стабилност, с която ГЕРБ се гордееха толкова дълго време, изчезна – поне ако се погледне какво става на международните финансови пазари.

През днешния ден премиите по застраховките срещу фалит на страната ни скочиха със 7%. Застраховките представляват буфер за инвеститорите в случай на обявяване на фалит на България и спиране на плащанията по външния ни дълг.

Парите за земеделците ще бъдат взети от фискалния резерв

Парите на земеделските производители от забавените субсидии ще бъдат преведени до края на деня. Това съобщи министърът на земеделието и...

Най-късно утре ще е ясно и каква лихва ще плати правителството на българските търговски банки по спешно емитираната от финансовото министерство извънредна емисия ценни книжа за 800 милиона лева. Парите трябва да се върнат във фискалния резерв след като кабинетът реши да ги изтегли за да се разплати със земеделските производители.

Министерството на финансите пласира успешно шестмесечната емисия държавни ценни книжа (ДЦК) в обем от 800 млн. лева, съобщиха междувременно от ведомството, предаде bTV.

„Резултатите от днешния аукцион доказват доверието на пазарите към провежданата политика на финансова стабилност в страната”, пише в позицията на финансовото министерство.

Комисията за финансов надзор пък вече разпореди акциите на ЧЕЗ и на Енерго-Про на фондовата борса да не се търгуват 3 дни докато пазарът се успокои.

Зърнопроизводителите ще отстояват правото си на равенство в ЕС

Зърнопроизводителите ще продължават да работят за постигане на мотивираните им искания и ще отстояват правото си на равнопоставеност с ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика