Главчев: Не приехме идеите за данъчни промени, за да не се прави ПР с тях

5387
Главчев: Не приехме идеите за данъчни промени, за да не се прави ПР с тях
Снимка: БГНЕС

Не приехме идеите за данъчни промени, защото сметнахме, че сега политическата обстановка е такава, че всеки ще си прави предизборен ПР.

Това заяви зам.-председателят на НС и депутат от ГЕРБ Димитър Главчев пред БНТ.

На 1-ви март Главчев говори в духа на 1 април: ГЕРБ винаги си спазва обещанията

Когато се поеме ангажимент от ПП ГЕРБ, той се спазва. Това каза заместник-председателят на Народното събрание от ГЕРБ и член на бюдж...

„В момента законопроектът е качен на сайта на МФ. Би трябвало всеки закон първо да се обсъжда и в случая точно това се е случило – текстовете са качени на сайта, за да бъдат подложени на обсъждан”е, коментира Главчев. „Работата на МФ и конкретно на министъра е да следи постъпленията в хазната и та да са повече и повече”, обобщи той.

Добре е решенията да се вземат от местните власт. Ако погледнете, този данък, ще видите, че той е толкова, колкото е субсидията за общините, твърди депутатът. „Философията е че всички трябва да работят за доброто на българските граждани, основата разбира се я поставя правителството”, заяви той.

Във всички доклади сега се добавя, че има политическа воля за справяне с корупцията. В другите доклади, когато не е управлявал ГЕРБ, се посочваше, че няма политическа воля, каза Главчев.

За промените в конституцията той подчерта, че още в сряда на 23 септември ще разберем по коя процедура ще се мине за промените – кратката или дългата. „Имаме 180 подписа, ако толкова гласуват, ще минем по бързата писта. Ако не – ще работим по бавната – с мнозинство от 160 гласа”, прогнозира Главчев.

Монов в защита: Главчев има неудачно чувство за хумор

"Не съм ходил пил в парламента. Избухнах скоро, защото искаше един колега да ни раздава шамари. Няма проблеми. Да дойде и да се разбира...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика