Кадиев: Столична община е ощетявана с милиони заради данък автомобил

34884
Кадиев: Столична община е ощетявана с милиони заради данък автомобил
Снимка: БГНЕС

Данък автомобил не се събира от близо 40% от регистрираните автомобили в София, поради това Столична община е ежегодно ощетявана с 36,6 млн.лв. Това заяви депутатът от БСП Георги Кадиев в официална позиция до медиите.

Към 2012 г. в Столична община са регистрирани 398759 леки автомобили, а в СДВР броят им за София е 642969. Разликата от 244 210 автомобили коства на общината ежегодно 36,6 млн лв., твърди Кадиев.

София не е в Топ 5 на най-замърсените градове, защото "Кремиковци" фалира

Четири български града са в Топ 5 на класацията за най-замърсените градове в Европа. София не е сред тях само по случайност, вероятно з...

„Аз в качеството си на общински съветник многократно съм настоявал за синхронизиране на системите на СО и КАТ с цел установяване на липсващите автомобили, без да са предприемани конкретни действия от Столична община. При еднократната синхронизация София би спечелила поне 105 млн. лв., защото данъкът е дължим за 5 години назад и се начисляват и глоби”, заявява още депутатът.

Според него тези пари са достатъчни за изграждането на детски градини за 15 000 деца, изграждане на почти 4 км метро, ремонт на основните улици в София, строене на приюти за 84 000 кучета, закупуване на 190 нови тролея или изграждане на 210 км велоалеи.

Бездействието на администрацията и на кмета Фандъкова граничи с престъпна небрежност, за което тя следва да поеме своята отговорност, казва още Кадиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com