София не е в Топ 5 на най-замърсените градове, защото "Кремиковци" фалира

37623
София не е в Топ 5 на най-замърсените градове, защото "Кремиковци" фалира

Четири български града са в Топ 5 на класацията за най-замърсените градове в Европа. София не е сред тях само по случайност, вероятно защото Кремиковци фалира. Ето един от истински важните проблеми, които засягат милиони и заслужават протести, гражданска активност и искане за радикални мерки.

Този коментар направи Георги Кадиев в социалната мрежа след разпространената информация, че в България са регистрирани най-високите концентрации на двете основни разновидности на прахови частици, които се отделят от комините, ауспусите на превозните средства или от различни други източници и които да доведат до здравословни проблеми - от астма до рак.

Кадиев: Колкото по-рано избори, толкова по-добре за БСП

Колкото по-рано са изборите, толкова по-добре за БСП. Това обаче не е добре за страната, заяви в студиото на „Всяка неделя”...

България има най-висока концентрация на въглероден оксид и серен диоксид, според доклад на Европейската агенция за околна среда. В топ пет на най-замърсените градове в Европа са Перник, Пловдив, Краков, Плевен и Добрич.

Умишлено дълго време не публикувах мнението си за сирийските бежанци у нас. Исках да отминат първоначалните страсти, признава в социалната мрежа Фейсбук Георги Кадиев.

Призиви за затваряне на границата са напълно недопустими. Не можем да говорим за глобално общество, да искаме да сме част от Шенген и същевременно да затваряме границата си, когато в страната влязат 5000 души, бягащи от война. Солидарността е основна човешка ценност, която никога не трябва да забравяме.

Не са верни твърденията, че съседни държави са затворила границите си и ние трябва да последваме примера им. В Италия по официални данни до 2012 са влезли над 58 000 души. Гърция и в момента дава автоматично 6-месечно право на престой на сирийските бежанци, коментира Кадиев.

Според Кадиев не е важно кой е предложил Пееввски

Слухът, че Цветан Василев дава пари на Реформаторския блок се разпространява в парламента измежду народни представители, каза пред БНТ ...

Тези хора не идват тук от хубаво. Те не са икономически емигранти. Те бягат от война. Повечето просто искат временен престой, safe haven, докато нещата по родните им места се избистрят.

Затова и не разбирам типичното поведение на кмета Фандъкова да прави ПР, вместо да дава решения. Миналата седмица бе свикана излишна извънредна сесия на Столичния общински съвет не за да решават проблема, а за да „задават въпроси". Общината се опитва отново да си измие ръцете и да прехвърли отговорността, критикува Кадиев и подчертава: Основното в момента е намиране на финансови средства- за настаняване, ваксини, продукти. И това е отговорност на всички- община, държава, граждани. В Германия например има данък "солидарност", с който се облагат компаниите и който отива за източните провинции /бивша ГДР/.

Готови ли сме и ние да имаме данък "солидарност"? За бежанци, за възрастни хора, за болни деца, за трансплантации, за какво ли още не в болното ни общество, пита Георги Кадиев. На въпроса си и на изложението по-горе той получава както одобрението, така и несъгласието на хората.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com