Туре предлага бойкот на световното в Русия през 2018г.

11811
Снимки: Getty Images / Guliver

Предложението на капитана на "Манчестър Сити" е чернокожите състезатели да бойкотират Световното първенство по футбол в Русия през 2018г., ако страната не предприеме нещо против расистките прояви по стадионите си.

Скандалът с исканото разследване от страна на Туре е за мача с "ЦСКА Москва" от сряда в Шампионска лига, след който футболистът се оплака от расистки прояви по негов адрес от феновете на руснаците. От руския клуб отричат да е имало маймунски звуци от страна на феновете им. От клуба са разочаровани от искането на Туре, а изслушването по случая е насрочено за 30-ти октомври.

Сити настоява за разследване на вчерашния двубой

От "Манчестър Сити" настояват УЕФА да разследва вчерашната среща от груповата фаза на Шампионска лига, заради расистки подмятания от ст...

Ако се установи расистко поведение от страна на феновете, УЕФА може да наложи затваряне на част от стадиона на ЦСКА за феновете им за няколко мача. От клуба твърдят, че са проучили записите и не са установили нередности.

Според Туре московският клуб се е отнесъл несериозно към отправените от него оплаквания и затова е решен да стигне до край и африканските отбори да бойкотират световното през 2018г. ако се наложи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят