Марешки: Не се занимавам с доставчиците, не вярвам "Лукойл" да лъжат

5072
Марешки: Не се занимавам с доставчиците, не вярвам "Лукойл" да лъжат
Снимка: БГНЕС

Не се занимавам с доставчиците. Предполагам, че това, което казват от "Лукойл" е истина, не вярвам да лъжат. Така бизнесменът Веселин Марешки коментира пред репортер на Actualno.com информацията, че първото писмо, което той е изпратил до дружеството с изразено желание за съвместна работа, е с дата 25 март. Това е и денят, в който бизнесменът обяви, че „Лукойл“ не желае да работи директно с него и му се налага да купува горива от други дистрибутори – иначе щял да продава горива и на по-ниски цени.

„Изявили сме желание и искахме да го имаме черно на бяло“, добави днес, 28 март, Марешки. По думите му датата 25 март е посочена, защото тогава от „Лукойл“ са „официализирали искането му“.

"Лукойл" за Марешки: Поискал е да работим в деня, в който ни обвини, че го спираме

Първото писмо с изразено желание за съвместна дейност между "Лукойл-България” и "Трейднет Варна" ЕООД (бел. ред. - оператор на бе...

Kомпанията, през която Марешки развива бензиностанцията си, е „Трейднет Варна“ ЕООД. Справка в Търговския регистър показва, че тя е собственост на майка му Веска Марешка и е с капитал 500 лв. Марешка става едноличен собственик, след като в началото на 2011 година е вписано, че синът ѝ прехвърля на нейно име капитала. До началото на октомври тази година предметът на дейност е търговия на дребно с лекарствени продукти, медицински изделия, внос, износ, превозна, хотелиерска, ресторантьорска дейност, недвижими имоти и т.н.

Напрежението между Марешки и "Лукойл" се покачи, след като компанията на Валентин Златев поиска проверка на произхода на горивата в бензиностанциите на варненския бизнесмен. Марешки отговори, че това е недопустим натиск, защото с появата си на пазара той е принудил "Лукойл" да свали цената, която иначе при 1,40 лв. на литър бензин на едро е стояла около 2 лева на дребно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com