Пари за зърнопроизводителите ще има в началото на следващата седмица

5495
Пари за зърнопроизводителите ще има в началото на следващата седмица

В началото на следващата седмица субсидиите на зърнопроизводителите ще бъдат изплатени, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

След проведената днес среща при министър-председателя Бойко Борисов стана ясно, че ще бъдат изплатени субсидиите на земеделските производители за единица площ (първи стълб от Общата селскостопанска политика). Очаква се още във вторник или най-късно в сряда средствата да бъдат по сметките им, потвърди министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, цитиран от Агенция "Фокус".

Борисов не успя да успокои зърнопроизводителите, но ще има втори шанс

Протестите на зърнопроизводителите на 20 февруари не се отменят засега. На 19 февруари Националната асоциация на зърнопроизводителите (...

На срещата са присъствали представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), Асоциацията на земеделските производители в България и Националният съюз на земеделските кооперации в България.

Проблемът със субсидиите на зърнопроизводителите възникна в края на януари, след като стана ясно, че парите няма да бъдат преведени тогава. Това предизвика НАЗ и от асоциацията заявиха, че на 20 февруари ще има протест в София. Последва среща с Бойко Борисов вчера, на която премиерът призна, че администрацията не си е свършила работата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com