Южен поток няма да пречи на Варна, твърди експерт

11030
Южен поток няма да пречи на Варна, твърди експерт

По отношение на шума, очакван от компресорна станция "Варна" на газопровода Южен Поток, основните компресори ще отговарят на всички европейски изисквания за шумовъздействие на околната среда, тъй като те се полагат в звукоизолирани хангари. Това заяви изпълнителният директор на "Газтек БГ" Валентин Станчев.

Освен това ние сме готови да предвидим и шумозащитни бариери, които да предотвратят още повече разпространението на шума в околната среда, допълни Станчев. Той гарантира, че няма да има повишаване на звуковите влияния в природата.

Малко изоставаме в графика за Южен поток, каза Алексей Милер

Южен поток ще се финансира на проектен принцип, няма да има държавни гаранции, няма да се харчат и парите на българските данъкоплатци...

Във Варна днес се провежда обществено обсъждане на доклад за оценка на въздействието върху околната среда във връзка с изграждането на газопровода "Южен поток", предаде кореспондентът на БГНЕС от града. На обсъждането присъства и лидерът на ДСБ Радан Кънев. Провеждането на обществената дискусия бе съпроводена от протест пред сградата на общината.

От няколко дни насам във Варна има протести срещу маршрута на газопровода. Притесненията на хората са свързани с информацията, че газопроводът всъщност ще минава на само 2 километра от жилищни зони - в случая квартал "Галата". В официалните документи е записано, че разстоянието между тръбата и морската ни столица е 11 километра.

Освен опасенията относно шума, варненци твърдят, че "Южен поток" ще мине през две зони, защитени от "Натура 2000".

 

Орешарски и шефът на "Газпром" ще обсъждат довършването на "Южен поток"

Шефът на руската компания „Газпром” Алексей Милер, пристига днес в София на еднодневно посещение, за да договори довършване...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика