X
 
 
 

Интересът към научни центрове за оценки е по-голям, отколкото за истинска наука

584 1
photo of Интересът към научни центрове за оценки е по-голям, отколкото за истинска наука
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
44 проектни предложения са постъпили в просветното министерство за изграждане на научни центрове с европари по оперативна програма "Наука и образование", съобщиха от МОН.

11 са предложенията за изграждане и развитие на центрове за върхови постижения, за които ЕК ни отпуска 200 млн. лв. България трябва да направи 4 такива центъра. Интересът към изграждането на центрове за компетентност е доста по-голям - тук подадените оферти от екипи са 33, като реално с бюджета от 150 млн. лв. ще могат да се изградят около 8 такива центъра, пише в. "Сега".

Започва нова процедура за набиране на оценители на научни проекти по ОП „Наука и образование”

Звеното за техническа помощ по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) прекрати обществената поръчка за и...

Проектните предложения са били приемани електронно чрез информационната система ИСУН 2020, поддържана от Централното координационно звено в МС. От МОН са получили три сигнала за технически проблеми при подаването на предложенията в последните часове преди крайния срок. Извършена е проверка, която не е установила срив в системата.

Всички кандидати, които не са успели да подадат проектите си в срок поради технически трудности, могат да подадат сигнал до Главна дирекция "Структурни фондове" в МОН, която управлява оперативната програма. Сигналите трябва да бъдат придружени с подробно описание на проблема и всякакви налични доказателства. Всеки случай ще бъде проверен конкретно, уверяват от министерството.

Actualno.com

Етикети:

1 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
    Това заглавие е малоумно! Човек като не знае, пита. Къде е истинската наука, като парите отиват основно за строителство на съоръжения, каквито вече има в България, а няма пари за самите учени. Докторант с 450 лева стипендия наука не прави, а работи на второ място, за да свързва двата края.
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Реал Мадрид и Атлетико с равенство в пол...

Атлетико и Реал не излъчиха победител в дербито на Мадрид, завършвайки 0:0. Равенството е в полза на лидера Барселона, който увеличи до...