Стратегията за висшето образование готова до края на месеца

106288
Стратегията за висшето образование готова до края на месеца

Националната стратегия за развитие на висшето образование ще бъде представена на Съвета на ректорите и на БАН до края на месеца. Това съобщи във Варна министърът на образованието Анелия Клисарова, предаде КРОСС. Тя обясни, че документът се обсъжда в работни групи, а след това ще бъде представен и на публично обсъждане.

„Аз мисля, че тук частните университети са гъвкави и по-бързо се настройват към изискванията на пазара на труда. Това ще залегне и в Стратегията за висшето образование и в средното и довисше образование, за да могат нашите млади хора да се реализират. Стратегията като скелет е готова”, заяви Клисарова.

Криза в образованието: Половината учители се пенсионират до 10 години

Състоянието на педагогическите кадри в средното образование е трагично, половината от действащите 127 000 учители излизат в пенсия в сл...

Министърът информира, че вече е готова и структурата на Закона за средното образование. Той се обсъжда от екипите на министерството, предоставен е и на синдикатите. Законът първо ще бъде изпратен на регионалните инспекторати по образование, където да се дискутира с учители и директори.

Клисарова участва в дискусионен форум "Ефективност на управлението на висшето образование в България - възможности и проблеми на частните висши училища", организиран от Асоциацията на частните висши училища у нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование