Британски депутати искат убийствата на християни от ИД да бъдат класифицирани като геноцид

4512
Британски депутати искат убийствата на християни от ИД да бъдат класифицирани като геноцид

Представители на британския парламент призоваха бруталните убийства на малцинствени групи, включително християни, извършени от радикалната групировка "Ислямска държава", да бъдат признати за геноцид, пише ежедневникът The Daily Express.

Повече от 60 депутати от парламента на Обединеното Кралство са изпратили писмо до министър-председателя Дейвид Камерън, в което го призовават да използва влиянието си, за да убеди ООН в необходимостта този тип жестокости да бъдат класифицирани като военни престъпления.

Индонезия иска поддръжниците на ИД да бъдат лишавани от гражданство

Гражданите на Индонезия, които се присъединяват към редиците на радикалната групировка „Ислямска държава“, трябва да бъдат ...

В текста се казва, че са налице "ясни доказателства за убийствата от "Ислямска държава" на църковни водачи, масови екзекуции, изтезания, отвличания за откуп сред християнските общности в Сирия и Ирак", но и "сексуално поробване и системно изнасилване на християнски момичета и жени".

Кампанията, ръководена от лейбъриста Роб Флело и британския депутат, известен с активността си за правата на човека, лорд Алтън, призовава за намеса на ООН в Ирак. Според двамата британски парламентарни членове има най-малко две ползи от признаването на извършените убийства като геноцид. "Първо, това ще изпрати много ясно послание към тези, които организират и извършват това клане, че в някакъв момент те ще бъдат държани отговорни от международната общност за действията си; те ще бъдат заловени, съдени и наказани. Второ, това ще насърчи 127-те държави, които са подписали конвенцията, да се изправят пред задължението да предприемат необходимите действия, за да предотвратят и накажат извършителите на тези зли дела", убедени са авторите на писмото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа