X
 
 

Четирима души със западнонилска треска в Турция

1940 0
photo of Четирима души със западнонилска треска в Турция
Снимка: iStock
Четири случая на заразяване със западнонилска треска са регистрирани в Истанбул през юли, съобщава турската частна телевизия НТВ, позовавайки се на здравното министерство. Това са и всичките случаи, установени досега от началото на годината в страната.

И четиримата заразени са от квартал Авджълар. От същия район има и три случая на съмнение, които ще бъдат проверени с лабораторни изследвания, предава 24 часа. Миналата година общият брой на регистрираните случаи на заболяването в Турция бяха 26, напомня министерството.

РЗИ- Варна проверява сигнал за наличието на тигрови комари

Регионалната здравна инспекция във Варна проверява сигнал за наличието на тигрови комари в района на „Цветния квартал“ в гр...

Западнонилската треска се предава на човека предимно чрез ухапвания от комари. Повечето хора, които се заразяват, не проявяват симптоми, около 20 процента имат леки симптоми, а при под 1 процент се засяга централната нервна система.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...