Донецката народна република отхвърли предложението за мир на Порошенко

24139
Донецката народна република отхвърли предложението за мир на Порошенко
Снимка: Gettyimages

Представителите на самопровъзгласилата се Донецка народна република отхвърлиха предложението на украинския президент Петро Порошенко въоръжените групи в Източна Украйна да се разоръжат, предаде Интерфакс.

Съпредседателят на правителството на ДНР Мирослав Руденко заяви, че не вярва на Порошенко, тъй като изявленията му за мирното разрешаване на украинския конфликт са били последвани от обстрел в Славянск и Краматорск, „както и в Амвросиевка, където няма опълченци”.

"Газпром" обвини Украйна, че не поддържа газопреносната си мрежа

Руската компания „Газпром” обвини Украйна, че не поддържа добре газопреносната си мрежа, след като вчера газопровод в украи...

Той определи предложението на Порошенко като „тактическа уловка”. „Ако хората се поддадат, ще започне ново прочистване”, подчерта Руденко.

Украйна се намира в състояние на война, заяви по-рано Порошенко по време на реч в Националния университет за отбрана „Иван Черняховски”. Изказването на държавния глава бе направено по време на церемония за края на учебната година и в чест на 100-годишнината от началото на подготовката на военни специалисти в страната, предаде РИА Новости.

„Това е война от нов тип, в която се използват професионални подривни групи, наемници, доброволци и местни жители. И доброволците, и местните хора са с промити мозъци. В голяма степен това е информационна война”, заявил е Порошенко.

Той е посочил, че в продължение на много години украинската армия е била систематично унищожавана. „Ние се изправихме пред войната с голи, боси и невъоръжени войници” заявил е президентът. „Сега обаче боеспособността на украинската армия е възстановена”, подчерта Порошенко.

Порошенко обяви временно прекратяване на огъня в Източна Украйна

Украинските сили прекратяват бойните действия в Източна Украйна, за да дадат възможност на членовете на незаконните въоръжени групи да ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа