Дълги разговори между Меркел и Путин за Украйна и за газа

20049
Дълги разговори между Меркел и Путин за Украйна и за газа
Снимка: Gettyimages

По време на срещата на германският канцлер Ангела Меркел и президента на Русия Владимир Путин е бил обсъден процесът на реализиране на Минските договорености за урегулиране на конфликта в Украйна. Разговорът е засегнал и газовият въпрос, съобщи прессекретарят на руския държавен глава – Дмитрий Песков. Путин и Меркел разговаряха в Милано, Италия в ранните часове на петъчния ден.

"По време на продължителния (около два и половина часа) и подробен разговор Путин и Меркел направиха детайлно "сверяване на часовниците" за реализирането на Минските договорености. Подчертано е първостепенното значение на завършването на процеса на разделяне на противоборстващите в югоизточната част на Украйна", заяви Песков.

Меркел: Всички страни в ЕС да спазват бюджетните правила

Германският канцлер Ангела Меркел изрази увереност, че ЕС ще приложи собствените си бюджетни правила спрямо държавите с висок дълг. ...

Владимир Путин и Ангела Меркел са засегнали темата за мониторинга на режима на прекратяване на огъня и "в подробности обсъдиха газовата тема".

По тези въпроси Путин ще разговаря и с други държавни лидери.

Руската информационна агенция ТАСС съобщава, че Путин е пристигнал в Италия от Сърбия, където е взел участие в тържествата по повод 70-годишнината от освобождението на Белград от немско-фашистките нашественици.

В Милано се провежда десетата среща на високо равнище на форума "Азия – Европа" (АСЕМ). Дейността на АСЕМ се състои в неформални лични разговори между членовете и периодични срещи с различна честота между държавни глави, външни министри или други високопоставени официални лица с различни рангове и от различни сфери.

Меркел похвали Гърция

Германската канцлерка Ангела Меркел поздрави Гърция за реформите й, като заяви, че "първите плодове на успеха са видими" и я увери в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа