Libération: Марин льо Пен не може да си намери съюзници

10533
Libération: Марин льо Пен не може да си намери съюзници
Снимка: Getty Images / Guliver

Лидерът на френската крайнодясна партия „Национален фронт” Марин льо Пен, по подобие на своя баща, се изправя пред една сурова истина – омразата към ЕС не е достатъчна за събирането на депутати в една група в Европейския парламент, пише вестник Libération.

Днес партията вече не е толкова сигурна, че ще успее да формира група от депутати от седем различни европейски държави. Въпреки че представляват 21% от всички 751 депутати в ЕП, еврофобите и евроскептиците са силно разделени. Някои от тях са откровени демократи, други са крайнодесни, дори неонацисти, сред тях има още хомофоби, антисемити и ксенофоби.

Марин льо Пен може да сформира група в ЕП с полската КНП и българската ВМРО

Лидерът на френската крайнодясна партия „Национален фронт” Марин льо Пен вероятно ще успее да формира своя група в Европейс...

Марин льо Пен сключи споразумение с италианската „Северна лига”, с австрийската FPÖ, с холандците PVV и с белгийската партия „Влаамс беланг”. Тя обаче все още търси депутати от още две страни. По-рано Льо Пен започна преговори с полската партия KNP, чийто лидер смята, че „Хитлер не е бил в течение за изтребването на евреите” и че жените са „глупави” и трябва да бъдат лишени от правото на глас. Тя проведе разговори и с депутат от българската партия ВМРО, но това не се хареса на холандеца Херт Вилдерс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа