От Русия прогнозират поскъпване на петрола през 2016 г.

3263
От Русия прогнозират поскъпване на петрола през 2016 г.
Снимка: Thinkstock

Цените на петрола през 2016 г. могат да бъдат 60-70 долара за барел, но средногодишната цена ще бъде по-ниска. Такова мнение изрази на кръгла маса на Международния инвестиционен форум "Сочи-2015" днес руският енергиен министър Александър Новак, цитиран от ТАСС. 

Колебанията ще са големи. Цените може още догодина да се повишат до 60-70 долара за барел, но това не значи, че средната цена ще бъде такава. Според мен средните цени в дългосрочна перспектива ще бъдат 50 долара, каза той. 

Очаква се Саудитска Арабия да намали цените на петрола си за Азия

Саудитска Арабия се очаква да намали цените за доставка на петрол в Азия през ноември, след като цената на „черното злато“ ...

Въпреки това вицепрезидентът на Лукойл Леонид Федун е по-оптимистично настроен и прогнозира цени на петрола през 2016 г. на нива от 70-100 долара за барел. Шефът на Лукойл Вагит Алекперов заяви преди това, че за 2016 г. се ориентира към цена 50-55 долара за барел.

Според него тази цена макар и с резерви позволява да се постигнат заложените от компанията финансови резултати за 2016 година. 

За 9 месеца през 2015 г. цената на руския петрол се е понижила над два пъти в сравнение със същия период на предходната година и е достигнала 54,41 долара за барел, пише БНР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа