Путин критикува ЕК за разследването на "Газпром"

7825
Путин критикува ЕК за разследването на "Газпром"
Процедурата е следствие от тежкото икономическо положение на ЕС, смята той

Президентът на Русия Владимир Путин разкритикува откритата официална процедура на Европейския съюз за разследване срещу руския газов гигант "Газпром" по подозрение в злоупотреба с монополна позиция, съобщи "Интерфакс"

Еврокомисията, която бди за спазването на конкуренцията в Европа, подозира по-конкретно Газпром, че пречи на разнообразяването на газовите доставки в страните от Централна и Източна Европа и налага на своите клиенти необосновани цени на природния газ, като ги обвързва с цените на петрола.

"Газпром" обяви драстичен спад на печалбите си

"Газпром" обяви драстичен спад на печалбите си в първите три месеца на тази година. Нетната печалба от януари до март е под 358 милиард...

Ние смятаме, че подходът на Брюксел по отношение на "Газпром" е неконструктивен, заяви руският държавен глава на пресконференция във Владивосток, където участва в срещата на върха на Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС).

"Разследването, каза той, е свързано с тежкото положение в редица страни от Евросъюза. То е предизвикано от няколко обстоятелства и преди всичко от тежката икономическа ситуация в еврозоната. Става дума преди всичко за страните от Източна Европа. Както аз виждам нещата – макар да не съм информиран в подробности за ставащите събития - проблемът е, че всички тези страни бяха приети в Евросъюза и ЕС пое задължението да субсидира тяхната икономика", посочи Путин.

Редактор: Мая Боева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа