Русия се отказа от високоскоростни ЖП-линии

4371
 Русия се отказа от високоскоростни ЖП-линии

Русия погреба своя проект за изграждане на високоскоростни железопътни линии, каквито планираше за Световния шампионат по футбол през 2018 г., поради бюджетни проблеми, пише днес в. "Ведомости".

Програмата за разширяване на железопътните връзки не е включена в проектобюджета за 2013-2015 г., заявяват отговорни служители пред изданието.

Изграждането на високоскоростни ЖП-линии от Москва до градовете, където ще се играят срещите от Мондиала, беше грандиозен проект на президента Владимир Путин, който щеше да помогне за съживяването на някои руски области, и трябваше да стартира през идната година.

Русия официално се присъедини към СТО

Русия официално стана 156-я член на Световната търговска организация (СТО) след 18-годишни сложни преговори с надеждата да модернизир...

Говорител на вицепремиера Аркадий Дворкович обаче заяви пред РИА Новости, че междуведомствена работна група ще проучи въпроса за финансирането на проекта през есента. Що се отнася конкретно за такава линия между Москва и Санкт-Петербург, говорител на националната железопътна компания заяви, че тя е изпратила до правителството своя проект за тази високоскоростна линия и все още чака отговор.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа