Украйна поиска да й се опрости дългът

18412
Украйна поиска да й се опрости дългът
Снимка: Getty Images/Guliver

Лидерът на партия "Свобода" и кандидат за президент на Украйна Олег Тягнибок смята, че международната общност може да опрости външния дълг на Украйна, предаде Стандарт нюз.

По-рано назначеният от Върховната Рада за министър на финансите Александър Шлапак съобщи, че заради обезценяването на гривната държавният дълг на Украйна ще превиши тази години 800 милиарда гривни или 72 милиарда долара.

В украинските хранилища липсват 15 млрд. кубични метра газ

В украинските хранилища на НАК „Нафтогаз-Украйна” липсват 15 милиарда кубически метра газ, които трябва да са там, са само ...

На 12 април, влезе в сила конституцията на Крим, съгласно която републиката вече е част от Русия, съобщи РИА Новости. Според заместник-председателя на Държавния съвет на Крим Григорий Йофе сега е нужно положенията в основния закон да бъдат разяснени на населението. Той не изключи в конституцията да бъдат внесени поправки.

"Ние сами сме творците на своята конституция. Ако бъде необходимо, ще се съберем, ще обсъдим и ще гласуваме поправка към този или онзи член", заяви Йофе.

Междувременно, канцлерът на Германия Ангела Меркел се обаяи за единен отговор на писмото на руския президент Владимир Путин, в което се намеква за спиране на руските газови доставки за европейските страни.

Тя подчерта, че цената на руския газ подлежи на обсъждане и че еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер и националните правителства трябва да разговарят с "Газпром", предаде ИТАР-ТАСС. Въпросът ще бъде обсъждан на срещата на външните министри на ЕС в понеделник, съобщи германският канцлер по време на краткото си посещение в Гърция.

Русия не иска да взема Югоизточната част на Украйна, казва Лавров

"Русия няма намерение да присъединява югоизточната част на Украйна", заяви руският външен министър Сергей Лавров. "У нас не може да им...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com