В Швеция стотици маскирани нападаха мигранти

3565
В Швеция стотици маскирани нападаха мигранти
Снимка: Getty Images/Guliver

Стотици маскирани мъже обикаляха централната гара на Стокхолм и нападаха бежанци и хора, които не изглеждат като етнически шведи, съобщи британският в. „Индипендънт“, позовавайки се на местни медии.

Облечени в черно, мъжете са се „събрали, с цел да нападат бежански деца“, заяви говорител на полицията в столицата.

„Видях може би трима души, които бяха пребити. Това не беше футболна свада или нещо подобно. Те се целеха в мигранти. Бях доста изплашен и избягах“, каза очевидец на инцидента пред шведското издание „Афтонбладет“, предаде БГНЕС.

Преди да започнат нападенията маскираните мъже са раздавали листовки, които заплашват да се накажат подобаващо „северноафриканските деца, които бродят наоколо“.

Нападенията идват след като по-рано този месец социална работничка беше наръгана и в последствие почина по време на работа в център за настаняване на деца и младежи мигранти без придружители.

Досега са арестувани четирима души във връзка с нападенията на гарата – един човек за обида на полицейски служител, а останалите трима за носене на маски на обществено място, което е незаконно в Швеция. След инцидентите неонацистката група Шведско движение за съпротива публикува изявление, в което се посочва, че нападенията са с цел „разчистване на криминалните мигранти от Северна Африка, които са подслонени в зоната около Централната гара“.

Миналата година в Швеция пристигнаха 160 000 нелегални мигранти. Техният приток обаче драстично намаля, след като Стокхолм затегна контрола на границите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com