Ватиканът опроверга информация, че папа Франциск ще се снима във филм

2625
Ватиканът опроверга информация, че папа Франциск ще се снима във филм
Снимка: Getty Images/Guliver

Папа Франциск няма намерение "да се снима в игралното кино“, обяви ръководителят на прес-службата на Светия престол Федерико Ломбарди.

Така кой коментира днешните съобщения, че папата се е съгласил да играе себе си в приключенския филм "Beyond The Sun" ("От другата страна на слънцето"). В разговор с кореспондент на ТАСС падре Ломбарди изказа предположението, че създателите на филма са решили да използват името на папата „за рекламни цели“.

По-рано много медии, позовавайки се на списание "Variety", съобщиха, че снимките на филма ще започнат през първата половина на тази година на Апенините. Филмът ще бъде сниман по една от сюжетните линии на Новия завет, а ще бъде финансиран от италианските предприемачи Андреа Йерволино и Моника Бакарди, които са основателите на компанията "AMBI Pictures".

Ръководителят на прес-службата не отрече, че Римският папа внимателно се отнася към кинематографистите и нерядко се среща с актьори и режисьори.

"Но този интерес на суверена на Ватикана към киноизкуството няма нищо общо с участието му в игралното кино като актьор. Създателите на филма могат да използват огромно количество документални кадри, на които папа Франциск общува с деца“, подчерта събеседникът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа